מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מוכן לעזורעדנה14/12/2010
בני בן 12 .ילד חיובי בסך הכל .גם בחברה הוא נחשב ילד מאד טוב.הוא בוגר לגילו.יש לי איתו בעיות בבית שלא היו עד כה:הוא לא מוכן לעזור לי בבית בכלל.אם אני מבקשת משהו ממנו ולו הכי קטן ,תמיד אני נתקלת בהתנגדות.בסוף הוא מבצע את המטלה כי הוא לא מעיז באמת לא לעשות וגם אני לא מוותרת אבל תמיד זה עם ויכוחים והתרגזויות ואוף ופרצופים.יש את התפקידים הקבועים כמו לסדר משהו ביום שישי שזה יותר קל לו לבצע ויש את הדברים הבלתי צפויים שעל זה הוא רב איתי:יש לי תינוק ולפעמים אני מבקשת שישמור עליו 10 דקות כדי שאוכל להתקלח וכיוב ולעזרה מן הסוג הזה הוא ממש מסרב.אצין שאני מטילה עליו מטלות מעטות וסבירות ביותר.חוצמזה בזמן האחרון הוא עונה בחוצפה ובציניות ובביקורתיות ודרישות כלפי.כל מה שניסיתי לא עוזר:ניסיתי לשוחח עמו להתעלם אבל אני די נואשת מההתנהגות שלו.אין ספק שהוא מתחיל את גיל ההתבגרות ואני לא יודעת כל כך איך לאכול את זה.אצין שהוא ילד שמאד קשור למשפחה שלו והוא מאש קשור אלי וצריך אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן לעזור - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום דנה,
גם אם הדברים שאת דורשת כל אחד לחוד הם סבירים לא ברור למהשאלה שלך מה האינטסניביות של הבקשות שלך ממנו. גם לא ציינת מספיק פרטים על הילד, מה עוד עושה, מה הוא עושה בשעות הפנאי, כמה זמן הוא מבה בחוץ ובבית מה הוא עושה בזמן הזה, ומה זה נקרא שהוא ילד בוגר? הרבה פעמים תרגום ש הורים למילה ילד בוגר הי אפשוט ילד נוח, שהתחשב בנו נורא עד עכשיו. ייתכן שלא בא לו להתחשב יותר, אולי גם רוצה שיתחשבו בו? יכול ללהיות כמובן שהוא סתם מפונק או פשוט מתמרד, אני לא מספיק מכירה, לכן אם תספרי עליו קצת יותר אולי אוכל יותר להתרשם ולענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לא מוכן לעזור
עדנה16/12/2010אוכל לספר על בני שהוא ילד מיוחד,לא כאחד הילדים:ניתן לשוחח עמו שיחות בוגרות,הוא אוהב להיות עם מבוגרים.הוא דעתן.הוא נמצא הרבה בבית:פעמיים בשבוע יש לו חוג ספורט ולפעמים הוא הולך לחבר-הוא די בררן בקשר לחברים אבל מי שהוא חבר שלו זה עד הסוף -הוא נשמה טובה.בבית הוא לומד או שרואה הרבה טלויזיה בחדר שלו או במחשב בסלון.הוא מסוגל פתאום לבשל כל מיני דברים או לעשות אוריגמי שעותוכיוב...הוא טוען שהוא רוצה להיות כבר מבוגר שיהיה לו דירה משלו ושואל מלא שאלות על האוניברסיטה,מה הוא ילמד וכו...הבקשות שלי הן די יומיומיות-בערך פעמיים ביום כל פעם 10 דקות לשמור על אחיו.נראה לי שהוא מתמרד כי זה לא רק החוסר חשק לעזור .זה המון ביקורתיות בעיקר כלפי ,נכנס איתי לויכוחים שקשה מאד לצאת ממנו.השבוע הוא טען כמה היה רוצה להחליף את המשפחה שלו.כל זה בתוך הבית אבל כשהוא בחוץ והוא מתקשר הוא נופת צופים-אוהב ואחראי מאד-מעדכן אותי אם הולך למקום אחר או שסתם מתקשר לדבר איתי בדרך ומשתף אותי בכל מיני דברים.באמת קצת קשה להסביר.אני מקוה שהבהרתי קצת את התמונה.סליחה על האורך ותודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לא מוכן לעזור - תגובה
סמדר ריינר16/12/2010שלום דנה,
נשמע שאכן הילד שלך בוגר מגילו. לרוב ילד בוגר לגילו נהיה כזה כי התייחסו אליו כך. והכוונה היא לא למטלות יומיות קטנות כמו שאת מתארת, אלא מבחינה ריגשית. ייתכן שנחשף ושיתפו אותו בדברים שהם מעבר לגילו ונתנו לו את ההרגשה שהוא גדול והוא בעצם מבוגר קטן. אי אפשר, ולא ניתן, מצד אחד לתת לו הרגשה שהוא כבר גדול וכמעט חלק מיחידת המבוגרים בבית, ומצד שני לחלק לו הוראות ולצפות שהוא ייתן כבוד למבוגרים כאילו הוא שוב ילד. זהו מסר כפול. נראה שאת מאוד גאה בבגרות המוקדמת שלו, אבל לא בטוח שזה דבר כל כך חיובי כמו שהוא נראה, זה מטעה. כי הוא עוד ילד, והוא כבר שכח בדברים מסויימים איך להיות ילד, כולל ציות למבוגרים. הוא ילד טוב כי אחראי בעצמו ולא כי מבוגר אמר לו. כשאת אומרת לו מה לעשות, בחוויה שלו את משפילה אותו, כי רק לפני דקה שוחחת איתו כמו מבוגר.
חשוב מאוד שדווקא ילד כזה כן יתמרד, זה סימן טוב ובריא בעיני.
הוא מתחיל לאותת לך שלא תמיד הוא יתאים את עצמו לציפיות שלך כמו שהיה עד היום. עד היום זה היה כנראה יותר מדי, ולכן הוא נהיה כל כך בוגר לגילו. זה לא הוגן כלפיו. אני מציעה שתכבדי את המרד שלו, ותני לו, פעם אחת להתנהג כפי גילו, בגיל ההתבגרות מתמרדים. זה מה יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)