מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר משמעת אצל ילד בן שנתייםאמא מודאגת15/12/2010
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים, הגדול בן שנה ואחד עשר חודשים והקטן בן חצי שנה.
הילד הגדול מאוד מפונק ועד לחודש ספטמבר האחרון שנכנס לגן הוא טופל ע"י סבתא וסבא.
בחודשים האחרונים ההתנהגות שלו ממש חסרת גבולות ומשמעת: הוא מרבה להרים ידיים עלי ועל אביו, לזרוק חפצים בכעס(וגרם כבר נזקים של מאות שקלים), הוא צועק, בוכה ומשתטח על הרצפה ללא הפסקה, מרביץ לעצמו, משליך את המוצץ ואם אין לו משהו ביד הוא לוקח מה שלידו ומשליך, הוא אוכל עם הידיים(מעט מאוד עם כף או מזלג) ומרבה להשליך אוכל.
לגבי משחקים, הוא מאבד עניין מהר מאוד ומסרב לאסוף את הצעצועים כשמסיים.
אני כבר אובדת עצות ומלאת תחושת אכזבה מעצמי, שכן לא ציפיתי שאכעס על בני כל כך הרבה ובגיל כל כך קטן.
כשאני שואלת בגן איך ההתנהגות שלו הם אומרים לי שהוא מקסים ולא מבינים על מה אני מדברת.
חשוב לי לציין כי הוא מאוד מאוד מאוד קשור אליי ובכל זאת לא מקשיב לדבריי.
דבר נוסף שחשוב לי לציין שהוא מדבר מאוד יפה וברור(הרבה מעבר למצופה מבני גילו) וכי הוא ילד מאוד חכם ונבון עם זכרון מדהים(גם בגן הגננות תמיד מתפעלות מכך).
כיצד עליי להתמודד עם הדברים?
האם זו התנהגות חריגה לגילו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר משמעת אצל ילד בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום לך,
העוצמה שתא מתארת היא אכן חריגה לגיל. ייתכן שאת לא מצליחה להציב גבולות בצורה מספיק ברורה ואפקטיבית. כדי להציב גבולות בצורה אפקטיבית צריך קודם כל להחליט על סדרי עדיפיות, על מה מתעקשים ועל מה לא. על מניעת אלימות מתעקשים, על אכילה מסודרת עם סכין ומזלג בגיל שנתיים -לא. לגבי הדברים שמתעקשים עליהם חשוב להיות עיקביים, נחרצים וברורים.
אם את לא מצליחה - חושב שתפני להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)