התנהגות של ילד בן 1.10 שנים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילד בן 1.10 שנים.
    ליאת
    05/12/2007

שלום,
    אני אמא לבן שנה ו-10 חודשים. יש כמה דברים שמעיקים עליי, שאשמח להתייעץ בנוגע אליהם:
    1. הוא ילד מאוד אינדבידואלי. מאוד אוהב לשחק עם עצמו, ולחקור כל דבר עד העצם. ברגע שילדים אחרים מתקרבים אליו בזמן משחק (הוא כנראה מגיש מאויים...) או חוטפים לו את הצעצוע, הוא מיד מתחיל לבכות (בדר"כ, מין בכי חרישי, ללא קול ) או לחילופין דוחף את הילד ואומר לו "זוז".
    האם התגובה הזו מעידה על חוסר בטחון? אני כמובן, הייתי מעדיפה שהוא יחטוף חזרה...
    אני רוצה לציין שהוא ילד מקסים, טוב לב בצורה שלא תיאמן, ומאוד רגיש.
    2. כשאני מביאה אותו לגן (שבו הוא נמצא מגיל חצי שנה), מהרגע שאנחנו נכנסים לגן הוא כמעט ולא מתייחס אליי, לא נפרד ממני, אלא ישר מתחיל לשחק. כשאני באה לקחת אותו, הוא מחייך אליי, רץ ומחבק אותי.
    האם זה בסדר?
    אני רוצה לוודא שאנחנו עושים את הדברים כמו שצריך, כדי שיהיה לו מספיק בטחון וכלים להתמודדות נכונה. בבית, גם אני וגם בעלי, משקיעים בו המון. משחקים, מקריאים סיפורים ומשתוללים.
    הוא ילד ראשון ויחיד. נכד ראשון מצד בעלי מהצד שלי, הוא חלק משלישיה שנולדה בהפרשים של חודש אחד מהשני (הוא האמצעי..)
    בהתחלה, הייתי אמא מאוד מגוננת, כמעט ולא נתתי לאף אחד להתקרב, ועד היום אני ממעטת לערב את הסביבה בגידולו. מעדיפה שאחנו נגדל אותו, בלי התערבות של המשפחה. אחיותי הפוכות ממני, והדבר מתבטא בכך שיחסם של הוריי עם ילדיהן טובים יותר. בנותיהן הרבה יותר קשורות אליהם מבני.

תודה מראש על תשובתך.
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן 1.10 שנים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות

שרון באומל
    08/12/2007

שלום ליאת
    ראשית, ברצוני לציין שהתנהגותו של בנך נשמעת לי תקינה לחלוטין ואין שום סיבה לדאגה וחשש.
    כפי שכתבת, את גם מאוד אינדיוידואלית בגידולך אותו (ואולי זה גם חלק מאופייך). אל תשכחי שאת דמות החיקוי המרכזית של בנך, ואם הוא רואה שאת כזו, גם הוא רוצה להיות כזה. לכן, אם את רוצה לשנות קמעה את התנהגותו בקרב ילדים אחרים, אולי כדאי להפגישו יותר עם ילדים, וכן לתת לעצמך "לתת" אותו לדמויות אחרות. אני מבינה שיש לכך גם מחיר עבורך....
    לא נשמע לי שבנך חסר בטחון. להיפך. וכמו שכתבת, הוא ילד מושקע ואהוב, ובהחלט שומעים זאת.
    חג שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרקון, רק עוד שאלה קטנה

ליאת
    09/12/2007

בני מרייר מגיל 3 חודשים בערך (ריור די מסיבי, כזה שמרטיב את כל החולצה...) בהתחלה סברנו שמודבר ביציאת שיניים, אולם מאחר וכמעט כל השיניים כבר יצאו, והריור נמשך, התייעצנו עם רופאת הילדים.
    היא טוענת שמדובר בתופעה התנהגותית... - האם התופעה מוכרת לך? באילו כלים ניתן להפסיקה?
    תודה רבה על המענה המהיר וחג חנוכה שמח:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור

שרון באומל
    09/12/2007

שלום ליאת
    צר לי. אני לא מכירה תופעה התנהגותית כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו