מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בהבעת מילולית של רגשותשרון15/12/2010
בני בן כמעט 4 ילד רגיל מפותח חכם מאוד
הדבר היחיד שנראה לי מוזר בהתנהגותו זה כשהוא מתאהב במישהו מבוגר (לא בני גילו ..)
הוא הופך לקופיף שובב מקפץ מסביב נותן מכות קטנות מושך צובט ממש לא מובן
כשאני שואלת אותו למה הוא מתנהג כך לפלוני הוא עונה לי כי אני אוהב אותו
מה לעשות איך (בבקשה כלים פרקטים) לעזור לו להביע את הרגש שמציף אותו במילים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני מחכה לתשובה
שרון18/12/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני מחכה לתשובה - תגובה
סמדר ריינר18/12/2010שלום לירון,
אני מודה ששאלתך קצת לא ברורה. אם הבנתי נכון, את שואלת בעצם על הדבר הלא נכון. מה זאת אומרת "כשהוא מתאהב במבוגר" למה הוא "מתאהב"? עצם ההתאהבות באופן כל כך שכיח היא מה שנראה לי מוזר ולא האופן שבו הוא מבטא אותה. ילדים לא אמורים להתהלך בעולם ולהתאהב במבוגרים, את מתארת זאת כמין עניין שבשיגרה. ולמה את מצפה, שייגש לכל מיני מבוגרים שמוצאים חן בעיניו ויגיד להם: "אני אוהב אותך"? בעיני לא דרך הביטוי של התופעה בעייתית, אלא עצם התופעה נראית לי מוזרה, ולכן השאלה צריכה להיות מה קורה לו שהוא "מתאהב" כל הזמן במבוגרים ולא איך להביע את זה. האם הוא מחפש דמויות מבוגרות כי משהו חסר? האם סיבה אחרת?
אוי אם תתארי יותר למה את מתכוונת אני אבין יותר טוב, כי אולי אני לא מבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון19/12/2010סליחה שלא הסברתי את עצמי היטב
כמובן שהוא לא הולך ברחוב ומתאהב בכל אחד .הכוונה היתה לאנשים שיש לנו קשר איתם דודים מטפלים אפילו סבא וכ"ו
אתן דוגמא מהזמן האחרון :לאחרונה במיסגרת נסיון להטיב את בריאותו (סובל משקד שלישי)אנחנו הולכים למדקר ,בהתחלה הוא היה נבוך התבייש ניצמד אלי או לאביו והציץ מידי פעם למדקר
בפעמים הבאות כשהרגיש יותר בטוח( גם המטפל עודד אותו לדיבור וצחוק שיחק ודיגדג אותו)התחילה ההתנהגות המוזרה של התחבאות מתחת לשולחן עם שליחת ידים החוצה ללפיתה של המטפל _(הכל בצחוק) הוא לא מדבר כל הזמן הזה ורק צובט מושך דוחף וכ"ו
ההתנהגות הזו מוזרה לנו מאוד במיוחד בגלל שזו לא ההתנהגות הרגילה שלו בכלל ,הוא ילד שמתבטא היטב בעל אוצר מילים רחב וגדול וההתנהגות שלו נורמטיבית בכל אספקט אחר איתנו
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום לירון,
שנמע לי שהוא קצת מתבייש, ואולי כדאי להגיד את זה, עכשיו אורי קצת מתבייש, ומתרגש, וכן הוא לא כל כך יודע מה לעשות עכשיו. עוד מעט הוא יתרגל ויירגע ואז נוכל לעבור לבדיקה.
נשמע בסיטואציה שתארת, שבאמת קשה לו, הוא אמור לתת למישהו זר לגעת לו בגוף, עם מחטים, לא פלא שההתנהגות שלו מעט חרדה, והוא צריך שמישהו יעזור לו להגדיר במילים מה הוא מרגיש כדי שגם הוא יוכל להכיל את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)