ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה
    יעל
    16/12/2010

יש לי בת בת 3.5 חכמה מאוד, כישרונית ונשמה טובה, לאחרונה בכל מיני אירועים גם מול אנשים שמכירים וגם שלא היא נדבקת אלי בתירוץ שהיא מתביישת, זה נורמלי בעניי במקום לא מוכר,
    הילדה מקבלת ממני אובר חום ואהבה, המון המון חיזוקים , גבולות לפי הנורמה, ללא פינוקים, אבל עודף אהבה, ואני מספרת לה המון כמה אני מאושרת שיש לי אותה.
    אבל הגננת טוענת שהחלה לעשות את זה בגן גם כשכולם אוכלים בבוקר ליד השולחן היא לא רוצה לאכול ליד כולם כי "מתביישת" , הבוקר כשלקחתי אותה לגן ביקשה שאכנס ואהיה איתה בתוך הגן כי היא "מתביישת" לא רצתה להיכנס לגן, היא מסרבת לאחרונה גם לצאת לחצר,
    בקיצור די ברור לי שהמילה מתביישת היא לא הנכונה אבל אין לה את המילים הנכונות, איך להגיב? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה - תגובה

סמדר ריינר
    16/12/2010

שלום יעל,
    עצם השימוש שלך במילה עודף מראה שיש משהו שהוא מדי. כנותנים לילד "עודף אהבה" זה לפעמים גם מעמיס עליו נורא, גורם לו לפתח ברית ונאמנות רק להורה, כי אף אחד אחר לא אוהב אותו כמוהו ויכול להקשות על הסתגלות למצבים אחרים ולסביבה הכללית, שלפעמים היא אוהבת ולפעמים פחות. אולי כדאי לך למתן קצת את התגובות שלך שמתוארות אצלך כעודף אהבה. אולי יש בזה משהו חונק עוברה ומעכב את ההסתגלות שלה למצבים שבהם את לא נמצאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו