חרדת נטישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    שירן
    16/12/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים. לפני כחודש עזבבעלי לעבודה באפריקה והוא עתיד לחזור כל שלושה וחצי חודשים לשנה הקרובה. הוא נמצא בקשר כל יום דרך הסקייפ. לאחר כשלןושהשבועות התחיל היחס של בני להשתנות לבעלי בשיחות סקייפ. בתחילה שמח לשיחות והיה מתקשר עם בעלי ולאחר מכן התחיל לרצות את תשומת הלב אך לא התייחס בחזרה. לפני כשבוע הכנסתי אותו לגן בפעם הראשונה ונראה שהגן העלה את הטראומה של עזיבת האב וחרדת הנטישה מקבלת ביטוי של לילות בלי שינה, התעוררות עם התקפי זעם. בכי במידה ועוזבים את טווח הראייה שלו לשניה. בנוסף אנו נאלצים לעזוב את הדירה בעוד כחודשיים.השאלה היא איך מתמודדים עם חרדת נטישה כזו לקראתמצב בו האב חוזר ועוזב שנית?והשאלה השניה האם כדאי לחכות עם הכניסה לגן?ואם לא.. איך ליצור אתההסתגלות לגן בצורהנכונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    17/12/2010

שלום שירן,
    לא בטוח שהכניסה הקשה לגן קשורה לעזיבת האב. זו תופעה נפוצה, הסתגלות לגן זה דבר לא פשוט עבור ילדים.אני לא יודעת להגיד לך איך ליצור הסתגלות לגן בצורה נכונה כי אני לא יודעת מה עשית ואם עשית משהו לא נכון. בעיקרון עדיף להסתגל לגן הדרגתית, לרוב הגננות יודעות לכוון שם. להתחיל משעתיים ביום, כשבהתחלה את איתו ואחר כך הולכת וחוזרת. עדיין יכול להיות שיהיו לו קשיים, חשוב להיפרד בקצרה ובענייניות, לא לעשות סיפור ולא לעשות עניין. לבדוק איך הוא מסתדר בגן אחרי שאת הולכת. אם הוא בוכה כשאת נמצאת אבל נרגע ומשתלב כשאת אינך, אז המצב הוא לא כזה גרוע. יכול להיות שלך יש חששות ותחושת אשמה בגלל שאביו כביכול "עזב אותו" ולכן את מגלה רגישות יתר לכל עניין הגן וזה מה שמשפיע עליו ולא עזיבת האב עצמה.
    לכן חשוב שאת תרגעי, תלכי צעד צעד, תקבלי עזרה ותמיכה עם כל המטלות שאת מבצעת ללא בעלך (הכנסה לגן, מעבר דירה) ואני מניחה שזה יקל גם על התגובות של בנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו