שינוי הרגלי התנהגות ילדה בת 2.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי הרגלי התנהגות ילדה בת 2.5
    ליאת
    05/12/2007

בתי בת שנתיים וחצי,(בת יחידה) וכנראה עשיתי טעויות בחינוך שלה, מכיוון שהילדה כל הזמן מפוחדת וגם לא ישנה לבד בכלל,היא התרגלה לישון איתנו, היו ימים שניסיתי להשכיב אותה והיא בכתה עד שהקיאה ולא יכלתי לשאת זאת, לאחר שהיא נרדמת במיטתנו אנחנו מעבירים אותה למיטה שלה אך היא תמיד מתעוררת בצרחות של אימה ובכי.
    בנוסף היא כל הזמן רוצה שאני אהיה איתה ואם אני הולכת לחדר אחר היא באה אחרי, אם היא שומעת רעש חזק היא מיד רצה אליי ונבהלת
    בנוסף היא גם מאוד מפונקת ואם אומרים לה לא, או אסור היא ממש בוכה ולא נרגעת
    בגן היא ממש בסדר, היא ילדה חכמה ונבונה
    אני ממש אובדת עצות וזה כבר ממש מתחיל לפגוע בזוגיות כי הילדה רק ישנה איתנו, ובשעות שאנחנו הולכים לישון
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה

שרון באומל
    08/12/2007

שלום ליאת
    ילדתך נמצאת בשלב שהיא כן יכולה כבר לישון לבד, אולם, זהו גם גיל בו ילדים מתחילים לפחד. לכן, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "מהיום את מתחילה לישון במיטה שלך כמו ילדה גדולה. אני יודעת שזה לא קל, אבל נעבור את זה ביחד". אני מציעה ללכת עימה לחנות ולבחור יחד עימה איזשהו חפץ "שישמור עליה כל הלילה". (חפץ מעבר). אני מציעה להאמין באמת שזה יהיה טוב לכולם אם היא תישן במיטה שלה, ולכן, גם היא צורחת ומקיאה, לשאת זאת ביחד (אני מודעת לכך שזה מאוד מאוד קשה). דהיינו, אחרי הצרחות וההקאה, לנקות אותה ולהחזיר אותה למיטה. אחרי מספר ימים היא תבין שאתם רציניים. בנוסף, אני ממליצה על טקס שינה ארוך. בימים הראשונים כדאי לומר לה "מעכשיו אנחנו מתכוננים לישון". הטקס יכול להארך כשעה וחצי ולכלול ארוחת ערב, אמבטיה, משחק שקט, סיפור, שירי ערש, חטיף טעים לפני השינה. משהו שיארגן אותה להליכה לישון.
    והכי חשוב, לקבוע את כל הכללים ולצפות לכמה ימים מאוד קשים, ולנסות לקבל את כל התמיכה מבעלך. אם קשה לך יותר מלו, את יכולה קצת לצאת בלילות הראשונים, ולתת לו להתמודד עם הבכי החזק.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו