הסתגלות כתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות כתה א'
    מירי רונן
    05/12/2007

מספר דברים שאני טרודה בהם הקשורים לבתי בת ה-6, הנמצאת בכיתה א' :
    א. בישנית מאד, היתה כך גם בגן, ומתנהגת כך גם במפגשים עם בני משפחה קרובים. האם יש דרך להקל על בישנותה התהומית?
    ב. לא מספרת לי כלום מהעובר עליה בבית הספר. נסיונות לדובב אותה מעלות את המשפט "היה בסדר", וגם כשאני חופרת ושואלת שאלות ספציפיות כגון עם מי שיחקת? האם רבת עם מישהו? נותנת תשובות אנמיות וזאת גם כשמתרחשים דברים מהותיים (עליהם נודע לנו מהמורה).
    ג. בשיחה עם המורה התברר לנו שהילדה רבה עם כל מי שיושבת לידה. היא ילדה מקסימה שברוב הזמן מתנהגת למופת אבל לעיתים היא משנה את עורה ואיננה נחמדה כלל- מרימה את קולה, לא מותרת ולא מקשיבה וכנראה שזה בעוכריה והיא פחות אהודה בשל כך. איך אפשר לעזור לה להבין שהתנהגות זו פוגעת בה ואיך להתמודד כשאנו נתקלים בהתנהגות מעין זו בבית?
    ד. מרבה לריב עם האח בן השלוש- לא מוותרת לו אף פעם, מנסה כל הזן לחנך אותו (בצעקות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות כתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לכיתה א'

שרון באומל
    08/12/2007

שלום מירי.
    אני מציעה לומר לילדתך משהו בנוסח: "שמעתי שעדיין מאוד קשה לך בביה"ס ועוד אין לך כ"כ הרבה חברות וחברים". הידיעה שלה שאת יודעת את המתחולל בעולמה יכולה להקל עליה מאוד. בנוסף, הייתי מתייעצת עם המורה לגבי פעילות שאתם, הוריה, יכולים לעשות, באופן חד פעמי, בשעת חברה. פעילות שתבליט אותה, הן מעצם העובדה, שאת ובעלך תעשו אותה. זה עוזר פעמים רבות. לגבי הביישנות: קודם כל לקבל זאת. זה האופי שלה וזה גם יכול לכאוב, לכם ולה, פעמים רבות. שנית, הייתי מנסה לדבר איתה גם על זה, על מנת שהיא תרגיש שאת מקבלת אותה כמו שהיא. למשל, אפשר לומר לה: "שמתי לב שכשאנחנו הולכים למקום בו את לא מכירה את האנשים כ"כ טוב, לוקח לך זמן עד שאת מתחילה לדבר. את יודעת מה, אני אהיה לידך, עד שתרגישי יותר בטוחה". היה לי ילד בטיפול, מקסים, חכם מאוד, שהיה לו קשה במקומות חדשים, או עם אנשים שלא ראה זמן מסויים. לאחר שתיים שלוש פגישות טיפוליות, הוא היה כבר יכול לורמ להוריו: זה בסדר, עכשיו אני כבר לא כ"כ מתבייש, והם יכלו ללכת לעיסוקיהם.
    לגבי השאלות: ילדים בגילה בד"כ לא עונים על שאלות. נסי לראות אם דרך משחק, את יכולה לדובב אותה יותר. דהיינו, לדבר על הדברים הקורים לה יותר בעקיפין, ובשפה המוכרת לה יותר - שפת המשחק.
    לעוד עצות לגבי הסתגלות לכיתה א' את מוזמנת להיכנס לאתר שלי www.sharonba.com
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו