מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדות אצל בתי בת ה7טלי18/12/2010
שלום, בתי בת ה-7 הינה בת בכורה, היא מאוד קשורה אלי, לאחרונה אני שמה לב כמה חרדתית היא. היא פוחדת מבעלי חיים, כאשר היא רואה כלב (אפילו הקטן ביותר) היא מיד נצמדת אלי, אל בעלי או סבא וסבתא ( אנחנו הקרובים אליה ביותר). לאחרונה שמתי לב שהיא ממש נחרדת משינויים, אציג מספר דוגמאות שבעיקבותם אני פונה אליכם:
1. כאשר הלכתי איתה ואם ביתי הקטנה בת ה- 3.5 למספרה לצבוע את שערי בתי בת ה-7 נחרדה כשישבתי על הכסא והספר החל לצבוע את שערי - היא ממשנכנסה למין היסטריה, בכתה, בקשה מהספר שיפסיק, הסיטואציה הייתה נוראית עד כדי כך שבשלב כלשהו היא אמרה שקשה לה לנשום. הבנתי שזה התקף חרדה ומיד הרגעתי אותה ובעלי אף בא ולקח אותה.
2. במקרה אחר ,הרמתי צעצועים בחדרה על מנת לנקות את הרצפהוכאשר לא החזרתי כל צעצוע למקומו בתי לא הלכה לישון עד אשר כל צעצוע חזר בדיוק למקומו הקודם.
3. מקרה נוסף, אנחנו צריכים לסדר את המקלחת, לאחר שבתי שמעה שדברתי וקבעתי עם השיפוצניק על תיקון המקלחת היא שוב החלה לבכות וממש התחננה שלא נעשה דבר במקלחת.
אלו רק מספר דוגמאות שמעוררות בי תחושה שמשהו לא בסדר עם הילדה, שאולי היא סובלת מחרדות, שאולי אני טועה במשהו.
חשוב לי לציין שהיא ילדה מקסימה ואולי יותר מדי מקסימה, שמבקשת רשות על כל התנהלות (שגם זה נראה תמוהה בעיני)
האם אני צריכה לגשת איתה לטיפול כלשהו? האם יש לילדה בעיה כלשהי או שאני סתם נלחצת מהערות הורי והורי בעלי.?
אשמח לתגובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אצל בתי בת ה7 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום טלי,
זה לא נשמע שאת סתם נלחצת, נשמע שהילדה סובלת וכדאי לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)