קושי חברתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי חברתי
    עינב
    19/12/2010

בני בן 7 בכיתה א',ילד חמוד ורגיש מאובחן עם בעיה בויסות תחושתי,בעית קשב לא היפרקטיבי,אך מוסך ולא שקט..התנהגות כפייתית(אוגר באובססיביות שטויות שמוצא ברחוב),סף תיסכול נמוך,וחוסר יכולת לקלוט מצבים חברתיים על כן חש נפגע כל הזמן.הכאב הגדול שהוא הגיע לביס חדש רק עם שני חברים שהוא מכיר,שהם כבר יתחברו עם השאר,והוא לא מצליח,לא יוצא בהפסקות מהכיתה,נראה שהוא חושש להתאכזב ,כי ניסה בתחילה,אני מנסה להפגיש אחה"צ עם ילדים,האם טיפול פסיכו דרך הקופה מספיק טוב,איזה סוג,יש התמחות מסוימת שעדיפה,לפנות לסקטור הפרטי,קבוצה של מיומנויות חברתיות יכולה לעזור?להיות אופטימית?נקרע לי הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי חברתי - תגובה

ליאת גרוס
    19/12/2010

שלום עינב
    קודם כל תמיד להיות אופטימית. כיתה א' זה עוד גיל ממנו הכל יכול להשתנות. יש הרבה ילדים שהתחילו קשה והתגברו. אם יש לילד תמיכה ואהבה מבית הוא כבר יתחזק וילמד להתמודד. הכי חשוב שתסמכי עליו. רחמים עלולים להזיק.
    מצד שני, נשמע שטיפול בהחלט יוכל לעזור. וזה הזמן. בגיל זה רצוי שהטיפול יהיה מלווה בהדרכת הורים.
    קשה לי להעריך אם פסיכולוג של הקופה זה טוב או שצריך לפנות לפסיכולוג פרטי. זה כלכך תלוי בפסיכולוג הספציפי . לא הייתי מסתפקת בקבוצה למיומנויות חברתיות. התייעצי עם היועצת או פסיכולוגית בית הספר לגבי הכתובת הנכונה. יש דברים שניתן לעשות על מנת לסייע לו.ולא לשכוח לחזק את התחומים בהם הוא חזק .

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה

שרה
    22/12/2010

בחלק מבתי הספר ישנה מורת שילוב חברתי. המורה עובדת בעיקר עם ילדים מספקטרום ה- PDD/ נסי לבדוק בבית הספר שלכם או דרך מתי"א האם ישנה מורה כזו ואם כן, התייעצי איתה או נסי לבקש שבנך ייקח חלק בקבוצות שהיא עושה בבית הספר. מעבר לכך חשוב לשתף את צוות בית הספר על מנת לעזור לו להצטרף לקבוצות בהפסקות. בנוסף ניתן להעזר בחונך גדול יותר (מכיתה ה' או ו') שילווה את בנך בחלק מההפסקות.
    חשוב להתערב כבר בשלב זה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו