ביקור בבית עלמין לילדים בני 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביקור בבית עלמין לילדים בני 4.5
    מיכל
    20/12/2010

שלום רב ,
    לפני כ- 4 חודשים נפטר אבי שסבל שנים ארוכות ממחלה והיה מאושפז בבית חולים סיעודי.
    הנכדים שלו , הילדים שלי, גדלו למציאות של סבא בבית חולים ומידי שבוע היינו נוהגים לבקר אותו ,פעם אחת אף הבאנו אותו לבית שלנו באמבולנס והילדים היו מאושרים

בחג סוכנות תכננו לחזור על החוויה והילדים מאוד רצו שהוא יגיע שוב , אך לצערי בצאת יום כיפור אבי נפטר והילדים התאכזבו ואמרו שזה לא פייר שהוא היה אצלנו רק פעם אחת .הם מאוד סקרנים ושאלו המון שאלות
    הסברנו להם שסבא נפטר וכמו כולם .. אמרנו שהנשמה בשמיים והגוף באדמה
    בהתחלה הם דיברו על זה המון ועכשיו פחות מידי פעם הם אומרים אנחנו לא יכולים ללכת לבית מלון כי אמא עצובה בגלל שסבא נפטר או כל מיני הערות כאלה

בזמנו הם רצו שאקח אותם לראות איפה "שמו את הגוף של סבא" ואמרתי להם שזה לא מקום לילדים וכשהם יגדלו .
    האם זה הנכון ? ובכלל איך הכי נכון להסביר לילדים ( תאומים )בגיל כזה מהו מוות? אני מאוד רוצה שיזכרו אותו וכמה אהב אותם .

תודה רבה
    ויום נעים
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח אם תוכלו לענות לי

מיכל
    23/12/2010

ביומיים האחרונים הם התחילו לדבר עליו שוב , מעבר לזה הם בנו בלגו כיסא גלגלים והם שמים עליו דובי והם משחקים שהם המטפלים של סבא ושהוא חולה
    הם פשוט יצרו לעצמם משחק .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור בבית עלמין לילדים בני 4.5 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/12/2010

מיכל שלום,
    ראשית אני מצטערת לשמוע על אובדנך. נשמע שאביך היה דמות משמעותית בחייך והמוות שלו השפיע עלייך באופן ניכר.
    אני חושבת שחשוב להבדיל בין תהליכי האבל שלנו המבוגרים לבין הבנה של ילדים את מושג המוות. הילדים שלך כנראה מאוד רגישים אלייך ומבינים כמה קשה לך, כמה את עצובה ומהם מנהגי האבל שנהוגים במשפחתכם. אולם חשוב בהדרגה ליצור חציצה בין האבל שלך לבין המסר אליהם שחייהם ממשיכים כרגיל.
    אני מסכימה מאוד שבית עלמין אינו מקום לילדים, ובאופן כללי לא הייתי ממליצה לקחת לשם ילדים לפני גיל 8-9 וגם אז תלוי בבשלותם הרגשית. אפשר לדבר על סבא, לראות תמונות שלו ולהזכיר זכרונות, אולם חשוב לראות אלו תכנים וסקרנות באים מהם, ולא לשתף אותם במה שעובר עלייך. את תמיד תוכלי לדאוג שהם ידעו שהוא אהב אותם מאוד, גם אם הזיכרונות הקונקרטיים שלהם ממנו הם מצומצמים. אני בטוחה שתוכלי לדאוג לכך שאביך יהיה דמות זכורה ומשמעותית במשפחה עוד שנים רבות, אולם ייתכן שתוכלי לעשות זאת באופן מתאים יותר לילדים, אחרי שיעבור עוד זמן, ותהליך האבל שלך יהיה ממושך יותר.
    לבי איתך,

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה , עזרת לי מאוד בתשובתך

מיכל
    26/12/2010

שבוע נפלא ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה שהתשובה עזרה לך

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו