מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד אלים בגןגל20/12/2010
בגן של ביתי (6)יש ילד אלים(בעיות התנהגות חמורות)הילד מלווה אותה בכל הגנים שהייתה. היו המון תקריות אלימות כלפי ביתי. ואז רגיעה של כמעט שנה. השנה האלימות כלפיה חזרה בכל העוצמה. פעם איומים כלפיה(לידי): "תזהרי לבוא לגן מחר את לא יודעת מה יהיה לך". ופעם אחת הוא הוריד לה מכנסיים בכוח. ואתמול הוא ועוד 3 ילדים(שמאז שהתחברו אליו עושים מעשים שלא מתאימים להם)חנקו והרביצו לה.
הגננת כינסה את כל ההורים ואמרה שיש בגן בעיית אלימות מילולית וגם פיזית כלפי הילדים וכלפי הצוות מצד קבוצה של ילדים(3-4 ילדים שהוא ראש הקבוצה)והאווירה בגן לא טובה בכלל וביקשה לעשות תוכנית לשיפור האקלים בגן( שיחות ושיחות עם הילדים שלא עוזרות)
אני יודעת שהילד הזה בטיפול פסיכולוגי לא מהיום ועדיין ממשיך לעשות מה שבא לו.
כואב לי הלב ואני מתוסכלת. ידי כבולות(למרות שבא לי לצרוח על הילד הזה)וכרגע אין פיתרון. המנהלת של הגנים אמרה שהיא מקווה שהתוכנית שהכינו תעזור.
בנתיים ביתי ילדה טובה וחכמה (הגננות מתפעלות ממנה מאוד) סובלת וכמותה יש עוד ילדים שמפסידים את ההכנה לכיתה א ואת הכיף בגן בגלל קבוצה אלימה .
אני בשוק שמדובר בילד בן 5 שמאיים בצורה כזאת מכה ומקלל ושום דבר לא עוצר או מרתיע אותו. שאלתי אם יש משהו שאני יכולה לעשות? חוץ מאשר להעביר אותה גן כי אנני רוצה לגרום לה לזעזוע כי היא בקרוב הולכת לכיתה א שזה לא קל בפני עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיפה
גל20/12/2010הילד הזה מאוד כריזמטי ומושך אחריו ילדים בקלות. ושהוא מכה או מעליב (מתעלל - אם הוא נתפס לילד הוא לא עוזב אותו) הוא בדרך כלל דואג להקיף את עצמו בכמה ילדים שיעשו את אותם דברים שהוא עושה , דבר שמאוד מרתיע ומפחיד את הבת שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה21/12/2010שלום
אני במקומך הייתי פונה לפיקוח לאלתר שיבואו לבדוק מה קורה בגן.
אם לא היה עוזר הייתי שוקלת ברצינות להעבירה לגן אחר למרות השיקולים שציינת.
ועצה נוספת לא חינוכית...דואגת במקביל שילד יותר גדול(אח גדול או מישהו אחר) "יאיים" על הילד הזה שאם ייגע שוב בבת שלך יחטוף ממנו בחזרה. לפעמים זו הדרך היחידה...
בהצלחה. ליבי איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה של איש מקצוע
גל24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד אלים בגן - תגובה
סמדר ריינר25/12/2010שלום שרית,
זו לא כל כך שאלה פסיכולוגית, היא לא ממש נוגעת לפסיכולוגיה של ילדים אלא יותר איך להסתדר עם ארגונים וגננות. בעניין הזה אני לא יודעת אם יש לי יותר שכל ישר ממה שיש לך.
את יכולה רק ללמד את הבת שלך להגן על עצמה כמיטב יכולתה, להשתדל להיות בטווח עין של הגננת במהלך היום וכמובן לשתף את בתך בכך שנעשים מאמצים רבים לטפל בבעיה ואת מקווה שבקרוב היא תיפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)