איך לעודד לעצמאות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לעודד לעצמאות?
    עינת
    21/12/2010

שלום
    בתי בת שנתיים ו-10- חברותית מאוד הבעיה שהיא לא מוכנה לשחק לבד(80% מהזמן מישהו מאתנו חייב להיות איתה ולקחת חלק במשחק).יש לה דמיון מאוד מפותח, היא משחקת מדהים(היא הגננת, האמא,מכינה משחקיה לחיות שלה.....)

ברור לי שהאחריות היא עלינו,אבל זה לא מה שאני צריכה לדעת, אני רוצה לדעת איך אני יכולה לבנות תהליך שבו תלמד לשחק לבד.

האם להגדיר לה כשחוזרים מהגן שעד זמן מסויים נחשק ביחד כי כיף לי לשחק איתה.... ומהזמן X אני הולכת לסדר את הבית או כל דבר אחר ועליה לשחק לבד כמו גדולה, עם הבובות, חיות או כל דבר שתבחר?

האם לאחר שאני מסלה איתה קצת אחרי הגן להתחיל רק מ-10 דק קבועות שהיא משחקת לבד? לשים איזה סימן(תוכנית, מספר בשעון...)

האם משהו אחר?

ומה לעשות אם היא ממש מתנגדת ובוכה או באה אחריי לאן שאני הולכת?היא עקשנית הרבה מעבר לנורמה (ולא רק אני אומרת-גננות,שלה מאז שהייתה תינוקת אמרו שיש לה אופי חבל על הזמן)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לעודד לעצמאות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה בבקשה....

עינת
    23/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעודד לעצמאות? - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/12/2010

דנית שלום,
    נראה לי שהרעיונות שלך מאוד טובים, מה שלא ברור לי הוא הצורך שלך לעודד לעצמאות/קושי שלך עם התלות של הילדה בך. הרצון של בתך לשחק איתך לא קשור להאם היא תהיה עצמאית או לא, אלא הוא רצון טבעי של ילדה שפוגשת את אמא אחרי יום של גן. אני מתארת לעצמי שזה לא פשוט לחזור הביתה עם הילדה בלי זמן לעצמך, ושיש מי ש"עוקבת" אחרייך לכל מקום אליו את הולכת. אולם ככל שאת תלחצי עליה להיות עם עצמה, כך היא תיצמד אלייך עוד יותר. נראה שלבת שלך יש עולם פנימי עשיר, היא בהדרגה תרצה להמשיך ולפתח אותו לבדה, אולם יש עוד זמן לכך. ההתנהגות שלה כרגע היא תואמת מאוד את גילה.
    תוכלי בנוסף לחשוב על פעילויות שניתן לעשות לבד - כמו פאזל פשוט, שמיעת מוסיקה, ספר תמונות וכדומה, או להושיב אותה לידך עם משחק שלה כשאת עוסקת בעניינייך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שממש לא הבנת את כוונתי

עינת
    31/12/2010

הילדה רוצה שאהיה איתה כל הזמן! הרבה מעבר לנורמה.. ואני רואה את ההבדל אצל חברות שלה ואצל אחיין שלי שבאותו הגיל.

ההצמדות היא מרגע שקמים בבוקר- ישר אמא בואי לשחק.... ומרגע שחוזרים מהגן זה ממשיך עד שהולכת לישון .כך גם בשבתות כשאיתה כל היום. תאמיני לי ששלא יוצא לה להתגעגע אליי, אני בקושי יוצאת אלא אם אין לי ברירה וזה כדי לא לעמוד במצב של הפרידה שלה ממני.

לא הגיוני שבני הדודים שלה שבגילה משחקים בחדר לבד והיא רוצה שאמא תהיה איתה ותשחק איתה. היא יכולה לשחק איתם אבל חייבת אותי. חברות שלה באות אלינו והולכות לשחק איתה בחדר, אבל בד"כ היא חייבת אותי בסביבה .

זה עבר את גבול הנורמה... אין לי ספק שמשהו פה לא בסדר .סביר להניח שאני עשיתי משהו לא בסדר כשהייתה קטנה יותר,אבל כרגע אני מחפשת תשובה איך לעבור איתה איזשהו תהליך הדרגתי כדי שבבוקר אני אתארדן בשקט ואחהצ לא אצטרך להיות איתה 4 שעות בחדר עד שהולכת לישון .

אשמח לתשובה
    תושה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו