דילוג על השלב האוראלי???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילוג על השלב האוראלי???
    אמא לשתיים
    22/12/2010

שלום רב,

אני אמא לילדה בת שנתיים שמעולם לא הכניסה לפה שום דבר שאינו מזון, אפילו לא אצבעות. התגובה הטבעית אצל רוב האמהות היא "איזה כיף!", אבל אני תוהה האם זה נורמלי, הרי תינוקות חוקרים את העולם בין השאר באמצעות הכנסת דברים לפה. האם זה יכול להשפיע על מבנה האישיות בעתיד, ומה צריך לעשות בנוגע לכך, אם בכלל?

יש לציין שלילדה מעולם לא היה מוצץ. אחותה הקטנה, בת שלושה וחצי חודשים, כבר מכניסה אצבעות לפה ומוצצת (אם כי גם לה לא נתנו מוצץ).

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על השלב האוראלי???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילוג על השלב האוראלי??? - תגובה

סמדר ריינר
    23/12/2010

שלום לך,
    קשה לדעת ללא הכרות מעמיקה יותר ממה הדבר נובע. בכל אופן לא בהכרח זה אומר שהיא דילגה על שלב, יכול להיות שנושא הדחפים אצלה פחות בא לידי ביטוי מאצל ילדים אחרים, יכול להיות שהדחפים האוראליים באים לידי ביטוי באופן אחר, למשל דרך דיבור, צעקות, וכו'. בכל אופן את לא יכולה להחזיר את השלב האוראלי באופן מלאכותי, מה שאת כן יכולה לעשות זה לבדוק האם קורה אצלכם הוא שמדובר בילדה שיש ממנה ציפיות להתפתחות מוקדמת, ואין לפעמים סבלנות לקצב שלה, ואם כן - אז לשים לב לזה. מעבר לזה לא הייתי מייחסת לזה כל כך חשיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו