מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילוג על השלב האוראלי???אמא לשתיים22/12/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת שנתיים שמעולם לא הכניסה לפה שום דבר שאינו מזון, אפילו לא אצבעות. התגובה הטבעית אצל רוב האמהות היא "איזה כיף!", אבל אני תוהה האם זה נורמלי, הרי תינוקות חוקרים את העולם בין השאר באמצעות הכנסת דברים לפה. האם זה יכול להשפיע על מבנה האישיות בעתיד, ומה צריך לעשות בנוגע לכך, אם בכלל?
יש לציין שלילדה מעולם לא היה מוצץ. אחותה הקטנה, בת שלושה וחצי חודשים, כבר מכניסה אצבעות לפה ומוצצת (אם כי גם לה לא נתנו מוצץ).
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג על השלב האוראלי??? - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום לך,
קשה לדעת ללא הכרות מעמיקה יותר ממה הדבר נובע. בכל אופן לא בהכרח זה אומר שהיא דילגה על שלב, יכול להיות שנושא הדחפים אצלה פחות בא לידי ביטוי מאצל ילדים אחרים, יכול להיות שהדחפים האוראליים באים לידי ביטוי באופן אחר, למשל דרך דיבור, צעקות, וכו'. בכל אופן את לא יכולה להחזיר את השלב האוראלי באופן מלאכותי, מה שאת כן יכולה לעשות זה לבדוק האם קורה אצלכם הוא שמדובר בילדה שיש ממנה ציפיות להתפתחות מוקדמת, ואין לפעמים סבלנות לקצב שלה, ואם כן - אז לשים לב לזה. מעבר לזה לא הייתי מייחסת לזה כל כך חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)