מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחוףמורן06/12/2007
אני הולכת לכתוב הרבה.. אבל חייבת עזרה.
אני בת 21, נקראת "הקטנה" במשפחה בגלל היותי בת הזיקונים לעוד 3 אחיות.
כל האחיות שלי נשואות , ונותרתי רק אני בבית הוריי: אמא בת 51 ואבא בן 55.
יש לי חבר כמעט שנתיים , ועוד חצי שנה אנחנו אמורים להתחתן.
אמא שלי היא משפחה אומנת לילדים בגילאים שונים שישנים וממש חיים אצלנו , רוב תשומת הלב שלה מופנית אך ורק אליהם , כל ניסיון שלי להתייעץ איתה ואפילו סתם לשוחח איתה מגיע לכישלון, וזה מלווה בכך שהיא בלחצים רבים מהטיפול בילדים "מה איתם?" "הם בסדר?" "אני צריכה לקחת אותם מהחוג" "הם רעבים , אני הולכת להכין להם אוכל" וכו' וכו'... אני מבינה שטיפול בילדים זה אחריות לא קלה, אבל בכל זאת ... יש זמנים בהם צריך לשכוח מהם קצת.
בזמנים בהם היא איכשהו כן יכולה להיות איתי , היא תמיד יורדת עליי ואומרת לי שאני "אפס" "אני כלום" "שהביטחון העצמי שלי הוא נחות, ותמיד דורכים עליי" "למה את לא כמו אחותך, תיראי איזה חכמה וחרוצה היא, יודעת לבשל ויודעת לעשות הכל ואת לא יודעת כלום" - מילים אלו גורמות לי להתרחק ממנה ואף להתפרץ עליה! ואז מבחינתה זה מתפרש כמרדנות שלי , כחוסר כבוד, כזלזול וכו'. כל זה כואב לי , בגלל העובדה שלאחיות שלי שגדולות ממני , יש לה את כל הזמן שצריך , היא מייעצת להם , ומדברת אליהם יפה. בנוסף אמא שלי טוענת שכל מה שהיא אומרת לי לעשות (וזה כביכול "טוב בשבילי") אני אעשה הכל דווקא העיקר לא לשמוע לה... אני אתן דוגמא : יצאתי עם חבר שלי בערב לבלות , אז אמא שלי אומרת לי "שימי עליך עוד חולצה" אמרתי לה שלא קר לי ואני לא רוצה לשים חולצה נוספת" אז היא אומרת לי "כל הזמן את לא שומעת לי נמאס ממך!" ואז אחרי זה היא אומרת לאחיות שלי מאחורי הגב שלי שלא רציתי לשים חולצה כי אני מתמרדת לה וגם כי אני רוצה להבליט את החזה שלייייייייייייי לחבר שלייייי (אני יודעת את זה כי אחותי שאני יחסית בקשר טוב איתה סיפרה לי). בנוסף, אחיות שלי כל הזדמנות "מלכלכות" עליי שאני מנסה ללבוש חשוף כדי "לפתות" את חבר שלי ... ואמא שלי רותחת מדברים כאלה.
אני יודעת שמה שאני מספרת נשמע ילדותי ... אבל מבחינתי הוא לא.
אני בעיקרון סטודנטית שנה שנייה , ומכיוון שאין באפשרותי לממן את לימודיי , הוריי מממנים לי אותם. ניסיונותיי לעבוד במקביל כשלו מכיוון שאיני יכולה לעמוד בלחצים הרבים שמלווים סביב המבחנים. (הציונים שלי מעולים , כולם מעל 90, אמא שלי הייתה בהלם שאני בכלל אצליח).
אמא שלי כל הזמן גוערת בי על כך שאני רק סוחטת ממנה כספים , ואפילו כסף לנסיעות אני לא יכולה לשלם לעצמי ושאני לא עצמאית בכלל.
בנוגע לחבר שלי - אנחנו מחפשים דירה , ורציתי לגור בעיר אחרת מאמא שלי , אמא שלי שמעה את זה והתחילה לדבר עליי עם אחיות שלי שאני רק רוצה להתרחק מהמשפחה, ושאם אני אעבור לעיר אחרת היא לא תכניס אותי אליה לבית , ואני כבר לא אהיה הבת שלה (מצד אחד היא רוצה שאני אהיה עצמאית , ועד שאני בונה את עצמי עם בעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
שרון באומל08/12/2007שלום מורן
אני לא מבינה ממכתבך מה השאלה. בכל אופן, נשמע לי שהקשר עם אימך טעון ומאוד משפיע על חייך. בנוסף, נראה לי שעדיין לא קיימת ביניכם נפרדות, כך שהיא לא יכולה לחיות את חייה כפי שהיא מבינה אותם (על אף שכל מה שתיארת באמת מאוד כואב) והיא גם לא נותנת לך לחיות את חייך ובאמת להתרחק ממנה ולהיפרד באופן טבעי. ייתכן וזה עקב היותך בת הזקונים, ובוודאי קשורים לכך דברים נוספים. אני ממליצה לך בחום להגיע לאיש מקצוע באיזור מגורייך על מנת להתיא את הסבך של הקשר שלך עם אימך. אני חושבת שזה מאוד יעזור לך בעתיד לממש את עצמך ולהיות את כפי שאת ללא השלכות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)