הסתגלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות
    אימא
    23/12/2010

שלום-
    בני בן 3 וחצי, חמוד וחכם. היה איתי בבית עד גיל 9 חודשים (פעמיים בשבוע אצל מטפלת) ולאחר מכן נכנס למסגרת של מעון.
    שמנו לב כי יש לו קושי להסתגל לדברים חדשים: להיכנס למסגרת חדשה להכיר אנשים חדשים. עם זאת הוא מתרגל לאחר מספר פעמים. למשל כשבאה אלינו חברה חדשה עם ילדים, לרוב ישחק עם הילדים לאחר מספר דקות אך לחברה(לאימא) יקח לו כמה פגישות להסתגל. בסוף הוא ידבר איתה כרגיל ויענה לשאלותיה ובמיוחד כאשר אני לא בסביבה אך גם לידי.
    השנה נכנס לגן עירייה עם 26 ילדים(בשנה שעברה היה בתוך כיתה עם שתי קבוצה ובכל קבוצה היו 9 ילדים). ההתחלה הייתה קשה בכה הרבה כשהלכנו ובכה במשך היום. לאחר תקופת החגים הלך לגן מבלי לבכות ובמשך היום כבר לא בכה.
    עם זאת הגננת מספרת שאינו מרבה לדבר איתה ולספר לה דברים ולרוב יושב ומקשיב גם כשבוכה אינו משתף אותה מדוע.
    רציתי להתייעץ האם יש דרך לגרום לו לשתף יותר את הגננת האם יש צורך באבחון פסיכולוגי?
    יש לציין שהצעתי לגננת להביא מידי פעם דברים מהבית שהוא יוכל לספר עליהם במפגש. לדבריה זה עוזר לו לדבר איתה קצת יותר והיא הציעה שנמשיך עם זה.
    אשמח לשמוע את חוות דעתכן
    אימא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות - תגובה

סמדר ריינר
    23/12/2010

שלום לך,
    לכל ילד יש את הקצב שלו, וזה בסדר. לילד שלכם יש את קצב ההסתגלות שלו, אבל אחר בסופו של דבר הוא משתלב וזה מה שחשוב. אני לא כל כך מבינה למה עליו לשבת ולדבר עם הגננת? למה זה כל כך חשוב והכרחי? זו בודאי לא סיבה לאבחון פסיכולוגי או לטיפול. יכול להיות שלא הבנתי נכון, אבל משהו פה נראה לי קצת מוגזם. לי זה לא נראה סוף העולם שהוא לא מדבר הרבה עם הגננת ומספר לה דברים. זו די זכותו גם. לי נראה שבהחלט אפשר להניח לזה. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו