בן שנה ותשעה חודשים מרביץ לאמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה ותשעה חודשים מרביץ לאמא
    יונית
    26/12/2010

שלום,

בני בן שנה ותשעה חודשים, ילד חכם, עם יכולת וורבלית מצויינת לגילו, שמקבל המון חום ואהבה משני הוריו. בימים האחרונים החל להכות אותי (אמא שלו).
    שום אמירה שלי לא ממש עוזרת ולא משנה באיזה טון.
    הדבר היחיד שעוזר הוא כשאני מרחיקה אותו ממני פיזית ואומרת לו לא להתקרב אליי.
    זה גורם לו להיעלב ולבכות ואני ממש מפחדת שזה לא הפתרון הנכון (לא רוצה שירגיש דחוי).
    חשוב מאוד לציין שאביו אינו כועס עליו לעולם! ולכן אני נאלצת להיות "הרעה" כשצריך. בנוסף, לא רק שאביו לא כועס עליו, הוא ניגש לחבק אותו כשאני כועסת, אם לטעמו "הגזמתי".
    האם אני נוהגת כשורה? איך עליי לנהוג?
    נקודה נוספת שנראית לי חשובה ורלוונטית היא שלא מדובר בילד אלים בכלל, נהפוך הוא, בשונה מבני גילו הוא דווקא ותרן ואפילו מגיש צעצוע שהיה אצלו אם הוא רואה ילד בוכה.

תודה רבה!
    יונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ותשעה חודשים מרביץ לאמא - תגובה

סמדר ריינר
    26/12/2010

שלום יונית,
    נשמע לי שאת נוהגת נכון, אולי את לא צריכה להגיד לו שלא יתקרב אלייך, אבל את בהחלט יכולה להגיד שלא יתקרב אלייך כל עוד הוא מתכוון להרביץ. זה לא נורא אם הוא בוכה. הוא צריך להבין שמכות הן לא הדרך. מעבר לזה יש ללמד אותו דרכים אחרות להתמודד עם תסכול, כאשר לא מקבל מה שהוא רוצה, לא ציינת מתי זה קורה שהוא מרביץ, אני מנחשת שזה קשור לתסכול - אפשר ללמד אותו לקבל תחליפים, להמתין בסבלנות וכו'. אם הוא ילד נבון וורבלי זה אמור להיות קל יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יונית
    26/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    27/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו