מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקבעות על ספריעלי26/12/2010
שלום ותודה על פורום מעולה!
יש לנו ילדה מתוקה בת שנתיים, בבית מדברים אנגלית ובגן (ממנו נמצאת מגיל שנה ושליש)- עברית. הילדה שולטת היטב בשתי השפות ומדברת מאוד יפה אולם כדאי לציין שלעיתים עונה בעברית גם בבית (ולהיפך זה לא קורה).
בערב הילדה בוחרת סיפור שאותו נקרא לה לאחר האמבטיה. הרוב המכריע של הספרים הם באנגלית, אולם ישנם מעט ספרים בעברית. באחד הספרים הללו ישנה הקדשה שכתבה לה הסופרת. הילדה לא פגשה את הסופרת מעולם אבל היא מבינה מן הסתם שזה 'משהו מיוחד'.
בכל מקרה, מאז שהיא נחשפה לאותו סיפור (כבר לפני כשלושה שבועות) היא מבקשת בכל ערב לקרוא את הסיפור בעברית עם ההקדשה. אחרי כשבועיים עשיתי ניסיונות עדינים להפנות את תשומת לבה לספרים אחרים, מה שלא השפיע על הבחירה שלה.
זה נראה לי קצת תמוה שהיא התקבעה ככה על ספר אחד (כבר היו לה תקופות שבהן קראנו את אותו סיפור במשך מספר ימים אבל לא ככה...).
כמו כן בגן שלה כל שבוע לוקחים ספר הביתה מהגן והשבוע היא בחרה, כמה מפתיע, את אותו הספר (שנמצא גם בגן במקרה). אמרתי לה שיש לנו אותו בבית ולא צריך לקחת עוד אחד, שתבחר משהו אחר, אבל היא רצתה אותו וכמובן שלקחנו אותו בסוף.
האם יש לכן מושג מהו מקור ה'קיבעון'? האם הדבר מעיד על כך שעכשיו נוח לה יותר לחשוב בעברית? או שלדעתכן זה קשור בהקדשה? האם באופן כללי הדבר מעיד על קיבעון כלשהוא, ללא קשר לשפה או להקדשה? תמיד חשבתי שילדים אמורים לאהוב להתנסות ולגוון ולכן אני מעט מתפלאה שהיא כל הזמן בוחרת את אותו סיפור.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקבעות על ספר - תגובה
סמדר ריינר26/12/2010שלום יעלי,
לא ציינת מה נושא הספר, אוי גם הנושא מעניין אותה מסיבה כלשהי ולכן היא מתקבעת. בכל אופן יכול להיות מאוד שההקדשה על הספר גרמה לה להרגיש מיוחדת ולכן כל פעם שהי אלוקחת את הספר היא מתחברת להרגשה הזו. הייתי מחזקת את ההרגשה, גם בעניין הזה וגם בדברים אחרים - מדגישה את הייחוד שלה וכו', ולא הייתי עושה עניין מכך שהי אמתקבעת למשך תקופה על ספר. לכל ילד שיש משחקים וספרים שהו אקשור אליהם במיוחד, יכול להיות שהספר נהיה סוג של חפץ מעבר בשבילה. זה גם לא נראה לי קשור עניין השפה. לי נראה שאתם יכולים להניח לעניין ולהיות פחות מודאגים וגם לא להתעסק בו. היא רק בת שנתיים, ולא כל כך חשוב כרגע להתעניין בהרבה ספרים יותר חשוב העניין הריגשי וההתקשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)