מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפתחות הילדשלי26/12/2010
היי
בני הוא בן 3 שנים וחודש . הוא נמצא בגן עירייה והוא הכי קטן בגן. הוא נראה לי מתפתח יפה אוד גם בהשואה לילדים אחרים . בחודש האחרון אף השפה שלו מאוד התפתחה והוא מתקשר עם חבריו לגן הגדולים ממנו בצורה יפה מאוד .
לאחרונה פנתה אליי הגננת וייעצה לי לפנות למכון להתפתחותה ילד בשל בעיה עם הילד . היא טוענת שכאשר הוא רב עם ילד אחר הוא נסגר ובוכה ואינו מוכן להסביר מה קרה גם אם זה עולה לו בכך שמאשימים אותו שהרביץ לילד אחר למרות שיכול להיות שהוא רק הגן על עצמו או "החזיר" לאותו הילד . גם כאשר הוא נרגע הוא אינו מוכן לסביר או לבקש סליחה כאשר היא מבקשת זאת ממנו . בנוסף היא אומרת שהוא תמיד צריך "הזמנה אישית" להכנס לגן, לשבת במפגש,להוציא מוצץ וכד'.
רציתי לדעת אם זו באמת בעיה התפתחותית או פשוט בעיית פינוק . מדובר בבן יחיד כרגע, שנולד לאחר כ-4 שנות פוריות ודי "המלכנו "אותו בבית . בבית יש לו יותר כבוד לגבולות מאשר בגן. נראה שיש לו בעיה עם הוראות של מישהו אחר מלבד הוריו. כיצד עליי לאבחן מה הבעיה עד שיגיע התור במכון להתםתחות הילד ?
בברכה, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הילד - תגובה
סמדר ריינר26/12/2010שלום שלי,
ממה שאת מתארת אני גם לא חושבת שיש מקום לדאגה מיוחדת. לדעתי בהתפתחות הילד יכולים לתת לכם גם הדרכת הורים לגבי מה שאת מתארת כ"פינוק" של הילד, גם אם זו לא בעיית התפתחות. בכל אופן זה נשמע עניין ריגשי לחלוטין, שאפשר לטפל בו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)