לא מצייר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצייר
    רותי
    29/12/2010

הילד שלי בן 5 וחצי, עולה שנה הבאה לכיתה א'. שמתי לב בחודשיים-שלושה האחרונים שהוא לא מצייר בגן. לפני כן כן צייר , ציורים יפים לגילו. הוא נהנה מצביעת ציורים קיימים, אבל הייתי רוצה שיצייר בעצמו מהדמיון וגם שידע לצייר דברים "בסיסיים" כמו בית, עץ, פרח. אני חושבת שהוא יודע אך הוא לא עושה זאת. כאשר אני שואלת מדוע הוא אינו מצייר הוא עונה שלא רוצה ולא יודע לנמק.
    לציין כמה דברים נוספים:
    אני מחמיאה לו על כל הציורים ואומרת שמצייר ממש יפה ואף תולה אותם
    אני מתכוונת לומר לגננת שינסו יותר לשדלו לצייר ולא לוותר לא מייד כשאומר שלא רוצה.
    הילד מתעניין מאוד באותיות ומספרים אך הייתי רוצה שיפתח את הצד ההומני גם כן.
    כיצד עליי לנהוג?
    האם יש סיבה לדאגה כשהילד לא מצייר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצייר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצייר - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2010

שלום תמר,
    לא נראה שיש סיבה לדאגה מכך שאינו מצייר. הוא יודע לצייר ומצייר יפה כשבא לו, ואם לא בא לו, לא הייתי מחליטה בשבילו מה הוא צריך לפתח. לכל ילד יש נטיות שמושכות אותו יותר, וזה חלק מהחופש שלו בעיני, לבנות את עצמו והזהות שלו לפי הנטיות שלו ולא לפי ציפיות ההורים. את נותנת לו את האפשרות וההכוונה אך הוא יכול לבחור, ואם לא מתאים לו ממש לא הייתי לוחצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו