מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצייררותי29/12/2010
הילד שלי בן 5 וחצי, עולה שנה הבאה לכיתה א'. שמתי לב בחודשיים-שלושה האחרונים שהוא לא מצייר בגן. לפני כן כן צייר , ציורים יפים לגילו. הוא נהנה מצביעת ציורים קיימים, אבל הייתי רוצה שיצייר בעצמו מהדמיון וגם שידע לצייר דברים "בסיסיים" כמו בית, עץ, פרח. אני חושבת שהוא יודע אך הוא לא עושה זאת. כאשר אני שואלת מדוע הוא אינו מצייר הוא עונה שלא רוצה ולא יודע לנמק.
לציין כמה דברים נוספים:
אני מחמיאה לו על כל הציורים ואומרת שמצייר ממש יפה ואף תולה אותם
אני מתכוונת לומר לגננת שינסו יותר לשדלו לצייר ולא לוותר לא מייד כשאומר שלא רוצה.
הילד מתעניין מאוד באותיות ומספרים אך הייתי רוצה שיפתח את הצד ההומני גם כן.
כיצד עליי לנהוג?
האם יש סיבה לדאגה כשהילד לא מצייר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצייר - תגובה
סמדר ריינר29/12/2010שלום תמר,
לא נראה שיש סיבה לדאגה מכך שאינו מצייר. הוא יודע לצייר ומצייר יפה כשבא לו, ואם לא בא לו, לא הייתי מחליטה בשבילו מה הוא צריך לפתח. לכל ילד יש נטיות שמושכות אותו יותר, וזה חלק מהחופש שלו בעיני, לבנות את עצמו והזהות שלו לפי הנטיות שלו ולא לפי ציפיות ההורים. את נותנת לו את האפשרות וההכוונה אך הוא יכול לבחור, ואם לא מתאים לו ממש לא הייתי לוחצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)