חרדות לבן 7 מאז השריפה בכרמל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות לבן 7 מאז השריפה בכרמל
    פי
    30/12/2010

שלום רב,
    בני בן 7. יש לו חרדות ופחדים שהחלו אחר שצפה בשידורי הטלויזיה של השריפה בכרמל.
    יש לו מחשבות רעות של "רעים שבאים להרוג", הוא מדבר על כך שהוא לא רוצה להיות חייל כי הוא מפחד מהרעים, הוא מפחד שתקרה לי או לבעלי תאונה.
    הוא שואל שאלות מדוע הרעים נילחמים בנו ורוצים לקחת את המדינה שלנו. מדוע הם חוטפים לנו חיילים, מדוע הם רוצים להרוג אותנו.
    הוא לעיתים בוכה מהמחשבות ושוקע בהן.
    דיברתי איתו על כך והסברתי לו שצריך להתגבר על המחשבות ע"י חשיבה על דברים טובים ומשמחים. הוא מסביר שכל זה החל מהשריפה בכרמל (אנו גרים באזור המרכז ולא מכירים אנשים מהאזור שם).
    אני מניחה שהמחשבות הם גם שילוב של דברים שלמד בבית הספר על מלחמות בישראל, רצח רבין, גלעד שליט וכו'.
    אני לא יודעת אם לפנות ליעוץ או לחכות וכן אני לא יודעת כיצד לענות לו על השאלות שלו (האם לצייר לו עולם אידיאלי שהכל טוב ואין מלחמות?) , אני רוצה לתת לו כלים להתמודד עם המחשבות שלו.

אנא עזרתכם הדחופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות לבן 7 מאז השריפה בכרמל - תגובה

סמדר ריינר
    30/12/2010

שלום לך,
    את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה הנוגעת לפחדים אצל ילדים. אם זה לא עוזר אכן יש מקום לפנות לטיפול, אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם. את יכולה לקבל המלצה מפסיכולוג בית הספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו