כיצד להסביר לבתי שמותר לכעוס עליה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד להסביר לבתי שמותר לכעוס עליה?
    לירון
    03/01/2011

שלום רב, ביתי בת ה4.5 מתקשה לקבל את זה שלעתים אנו כועסים ונוזפים בה.

היא מגיבה בכעסנות רבה כלפינו ולבסוף מתפרצת בבכי שלא מרפה עד שאנו אמורים לבקש סליחה על כך שכעסנו עליה.
    טענתה היא שאם כעוסים אנו לא אוהבים.

ניסנו להסביר בכל דרך שהיא שגם שכועסים אוהבים, שמותר לכעוס, שכעס הוא חלק מספקטרום הרגשות המותר וכו' וכו'...(במילים לקטנים כמובן).

חשוב לציין שמאז הייתה קטנטנה לו היו אומרים לה "לא" (גם על ידנו וגם ע"י אחרים) היא הייתה נחרדת ונעלבת ובוכה.

כיצד אתם מציעים לנוי ללמד אותה שכעס הוא דבר אפשרי, נורמלי, שאין זה אומר שאנו לא אוהבים, אפשר לכעוס.
    חשוב לי שהיא תספר בבית הכל ולא תחשוש מכעס כלפיה, כי בבית תמיד יקבלו אותה (גם זה אמרתי).
    אבל השאלה כיצד להסביר זו לילדה, אמנם חכמה למדי, אבל בת 4.5
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להסביר לבתי שמותר לכעוס עליה? - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2011

שלום לירון,
    אין פטנט איך להסביר מעבר למה שהבנתם. אני מציעה להניח לזה אחרי שהסברתם ככל יכולתכם. ייתכן שהיא שמה לב שמאוד מציק לכם שהיא חשובת כך וכבר יש מזה רווח מישני סביב תשומת הלב שהיא מקבלת סביב הנושא.
    נראה לי שאין לכם סיבה לדאגה, לא הולכת לגדול כאן ילדה עם תסביך שהיא לא אהובה רק בגלל שאתם עיתים כועסים עליה. זה נשמע לי משהו שהפך למניפולציה, ובודאי שאין לכם מה לבקש סליחה. זה קצת מוגזם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

לירון
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו