מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילהריקי03/01/2011
שלום,
ביתי בת שנתיים ו-4 גמולה מטיטולים בהצלחה 3 חודשים.
אני רוצה לגמול אותה גם בלילה. לעיתים חריגות היא קמה עם טיטול מלא רוב הלילות עם טיטול יבש.
היא לא שותה בקבוק בכלל. אלא יש לה כוס מים ליד המיטה והיא שותה ממנה גם בלילה.
האם יש צורך לקחת את הכוס קודם ואז להוריד את הטיטול או שין קשר? ובכלל האם כדאי לחכות שהחורף יעבור? ואיך עושים זאת נכון? מה להגיד לה?
ועוד שאלה, לגבי מוצץ, מתי גומלים? היא לוקחת מוצץ רק בשינה ובזמן שהיא רואה טלויזיה (חצי שעה-3/4 שעה ביום). גם כשהיא בוכה או קיבלה מכה היא מבקשת מוצץ.
תודה,
שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ריקי03/01/2011אני רוצה לציין שהיא כבר קמה יבשה די הרבה זמן.
איך יודעים? כמה זמן בד"כ אחרי הורדת טיטול ביום, מורידים גם בלילה?
אני לא רוצה לדחוק בה ואני לא ממהרת, אני מפחדת שהיא תבין שהיא יכולה לעשות בטיטול בלילה ותחזור לטיטול מלא.
עוד דבר, אני אמורה ללדת עוד 5 חודשים, זה משנה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
מירי03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף לי
מירי03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ... שוב, תודה
מירי04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
מירי05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה, אשמח לתשובה
מירי05/01/2011מדוע אתן לא עונות לשאלות הישנות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתול בלילה וממוצץ
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011שלום לך,
ראשית אני מבינה שהיה חשוב לך לקבל תשובה במהרה וחבל לי שחיכית, אך לא תמיד מנהלות הפורום יכולות להגיב מיידית לשאלות.
העובדה שהגמילה ביום הסתדרה והיא יציבה יחסית, היא נהדרת. נראה לי שבתך מבינה את ההבדל בין שימוש בחיתול בלילה לבין שעות היום, כיוון שהגמילה ביום היא עובדה קיימת. אין דחיפות בגמילה מחיתול בלילה או בגמילה ממוצץ כעת, אולם אני מתארת לעצמי שגם הלידה המתקרבת מדגישה את הרצון שלך "לבגר" ולגמול את הילדה הגדולה. כדאי לחשוב מה מהדברים יותר חשוב ו"דחוף" בעינייך, ולהתמקד בגמילה מדבר אחד בכל פעם. קחי בחשבון שהגמילה תדרוש מכם ההורים יותר מאמץ - בין אם לקום בלילה ולהחליף מצעים שנרטבו, או להרגיע באמצעים אחרים ילדה ללא מוצץ. אולי יהיה אפשר לגמול מדבר אחד בלבד עד הלידה, ולכן זו החלטה שלכם ההורים.
כיוון שהיה לכם תהליך מוצלח אחד עם הגמילה הראשונית מחיתול, אין סיבה שהילדה ואתם לא תנחלו הצלחה גם בהמשך. כחודש וחצי לפני הלידה רצוי להפסיק עם הגמילה, ולפנות זמן לילדה לזמן אישי ולהנאה מכך שהיא עדיין תהיה אז בתכם היחידה.
בהצלחה והריון קל,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)