מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גידול ילד בבית.אושרת04/01/2011
שלום.
בשבוע הבא ימלאו לבני שנה ו-9 חודשים. בני גדל בבית, ואינו חשוף לילדים.
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בו בעתיד?
האם העובדה שבני גדל בבית ומקבל אהבה, יחס אישי ואוהב, טיפול עדין ומסור, הקראה של ספרים, לימוד שפה, ועוד דברים נוספים שאותם לא יקבל וילמד במעון/גן,
האם עובדה זו לא חזקה יותר אל מול החוסר בילדים ובחשיפה לילדים?
במקום מגורינו אין ילדים, גן המשחקים שומם, ולכן אינו נחשף.
כוונתנו להכניסו למעון בגיל שנתיים.
שוב אשאל את השאלה:
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בטווח הארוך או הקצר?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים חברתיים של הילד
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011אושרת שלום,.
עד גיל שנה-שנה וחצי, מספיק לילד יחס אישי ממבוגר שקשוב אליו ומספק לו חום וגירויים תואמים לגיל. ככל שההתפתחות השפתית מתקדמת (וגם לא בתלות בה), אחד מהצרכים האנושיים ההתפתחותיים הבסיסיים הוא תקשורת עם בני הגיל.
נראה לי קצת תמוה שבנך אינו חשוף כלל לילדים - מה עם חברים שלך וילדיהם? קרובי משפחה? ג'ימבורי ביישוב קרוב? וכדומה. האם נעשו כל הנסיונות ההגיוניים - בהתאם לסיטואציה - להפגיש את הילד עם בני גילו?
איני מכירה אותך, אולם עולה בי תהיה, האם יש מישהו במשפחה שנוטה יותר להסתגר מבחינה חברתית ולהישאר בטוח עם עצמו, וגידול הילד מושפע גם מכך? או לחילופין, מדוע את חושבת שבמסגרת גן הילד לא יזכה ל"יחס אישי ואוהב... לימוד שפה ועוד" כדברייך? כדאי לחשוב קצת האם אולי יש עוד גורמים שמביאים לכך שהילד אינו נחשף לחברת ילדים אחרים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה וחברה
אושרת05/01/2011אכן, אני בנאדם שמסתפק במספר חברים מצומצם ולא ממש מרחיבה את המעגל החברי.
אך יחד עם זאת, אני גרה בסביבה שכזו.
נעשים מאמצים, בימים יפים אני נוסעת כחצי שעה, לעיר, לגן שעשועים, שם הוא משחק, אבל זה לא קורה מספיק, אתמול לקחתי אותו לחוג "גילגולון" שמתקיים בישוב בו אנו גרים, ושם הוא נחשף לילדים, חוג שמתקיים אחת לשבוע, אבל שוב, כל זאת לא נראה לי מספיק, ולכן אני אומרת שהוא אינו נחשף לילדים.
המשפחה שלי גרה רחוק, ולכן אנו נפגשים אחת לשלושה שבועות, כמוהם גם חבריי.
האם דבר זה עלול לפגוע בבני בעתיד הקרוב או הרחוק?
האם עליי להזדרז ולהכניסו למעון?
במעון יש הרבה ילדים, ולכן, היחס הוא פחות אישי, כי הוא צריך להתפזר בין הרבה ילדים. קשה להשגיח, לשים לב, לבדוק טיטול כל הזמן, להקריא סיפור אחד על אחד, לעבור איתו על המילים שבספר, כאן באה ההשקעה והטיפול המסור שלי כאמא.
תודה על תשובתך,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה וחברה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/01/2011אושרת שלום,
קשה להשיב באופן מעמיק יותר ללא היכרות עמכם. אין ספק שבמסגרת של גן הוא ימעט לקבל תשומת לב ויחס של אחד על אחד. יחד עם זאת, הוא עשוי להרוויח דברים נוספים.
אולי כדאי לחשוב על פתרון ביניים - של מספר שעות ביום בגן, או שישהה בו מספר ימים. יש הרבה גנים שמאפשרים סידור שכזה, ואז הילד יכול "להינות מכל העולמות".
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שירי.
אושרת10/01/2011ראשית, תודה!!!
שנית, כנראה שאכניסו לפעוטון עד לשעה 13:00, במסגרת קיבוצית.
שוב, תודה.
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט10/01/2011נראה לי שזו יכולה להיות אפשרות שתיתן לילד ולך למצות גם את היתרונות בזמן אישי ופרטי עם אמא, וגם לפתח את הכישורים החברתיים שלו ולענות לצורך לפגוש ולתקשר עם ילדים בני גילו.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)