חינוך וגבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • חינוך וגבולות
    אילנה
    04/01/2011

    אני אמא לבן 3.6 .ילד קסם ממש נוח מקסים חכם ועוד..
    אני נהנית מאד להיות עימו וכמובן ששהיתי עימו 2.5עד לגיל 2.5 בבית.

    אני ממש מרגישה ואף יודעת שנתתי מעצמי המון עבורו.. אולם לאחרונה בני החל בודק גבולות מתקשה לקבל את המילה לא ,אי אפשר זאת כמובן כי הוא מאד מפונק .אני משתדלת להציב גבולות אולם בעלי "נכנע" בקלות. מצב זה גורם לילד לנסות ולבדוק גם אותי ואני משתדלת מאד מאד להיות סבלנית ואמפטית לרגשותיו ורצונותיו אולם לאחרונה (בחודש האחרון) אני מוצאת את עצמי מרימה עליו את הקול ואף היו מקרים בהם צעקתי עליו כאשר התעקש ולא הסכים לקבל את אשר הסברתי (למשל בבואנו לקנות עבורו מוצץ הוא רצה מוצץ מסויים אולם זה לא מוצץ שהיה רגיל אליו ואני הסברתי לו שזה לתינוקות והוא התעקש לאחר מספר פעמים שהסברתי לו הרמתי עליו את הקול והוא אחכ החל לבכות כי רצה את המוצץ ולא קבל ).
    .
    אני ממש הרגשתי רע שצעקתי , המון רגשות אשם ממש בכיתי כי הרגשתי שאני מזיקה לו . האם אני מגזימה בתחשותיי וזה "בסדר" לצעוק על ילד מידי פעם או שאני ממש עלולה להזיק לו.

    אני מרגישה מטופשת בבואי לשאול שאלה כזו אבל זה חדש לי ואני לא רגילה לצעוק עליו ועל ילדים בכלל.
    אפשר לחנך בלי לכעוס ולהרים את הקול? זה לא נראה לי נורמאלי..
    אשמח לתגובה מפורטת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך וגבולות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חינוך וגבולות - תגובה

    סמדר ריינר
    04/01/2011

    שלום אילנית,
    אכן אפשר לחנך בלי להרים את הקול, אב גם אם קורה שמרימים את הקול מדי פעם זה לא סוף העולם, כולנו רק בני אדם.הדבר החשוב ביותר בחינוך וגבולות הוא העיקביות. לכן אוי כדאי שתנסו להשקיע בתאום לגבי חילוקי הדעות בינך לבין בעלך, וזה כבר יכול לסייע בהפחתת הפעמים שבהם תצטרכי להרים את הקול.
    מעבר לזה, נדמה לי אם אני קולטת נכון, שמאוד חשוב לך שבנך יהיה מרוצה. את אמא מאוד מסורה, וזה טוב ויפה, אב ייתכן שאם בנך לא מרוצה ממשהו קשה לך מאוד עם זה ואת רוצה לרצות אותו, עד שאת כבר לא יכולה יותר, וקשה לך לאכזב אותו להגיד לו לא, ולכן גם קשה לך להציב גבולות בזמן ואת מציבה אותם רק אחרי שכבר ממש את לא יכולה יותר.
    חשוב שתעריכי את עצמך ותביני שגם אם את אומרת לא, את אמא טובה, וגם הצבת גבולות היא סוג של נתינה ומסירות אפילו אם הילד לא מעריך את זה באותו רגע, או אפילו אומר לך "את אמא רעה" או נותן לך להרגיש ככה.
    אם עדיים קשה לך, כדאי לפנות להדרכת הורים, רצוי יחד עם בעלך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו