דאגות מוקדמות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דאגות מוקדמות?
    מרי
    04/01/2011

בני בן ה- 7 , ילד מלא שמחת חיים, שובב, ומלא בתמימות, אמר לי לאחרונה כי היה רוצה לנשק את חברו (הבן) בפה, ולהתחתן עימו. כמובן שהסברתי לו כללי התנהגות של אי נגיעה בגוף של אחר וכד', אך מאחר והיו לו הערות שונות בחייו הקצרים אשר יכולות להעיד על נטיות שונות, וכן תחביביו הם בעיקר אומנויות, מדבקות (נוצצות אם אפשר...)ודברים שגורמים לו להסתובב בעיקר בחברת בנות, עולות בי תהיות לגבי נטיותיו. ברצוני לדעת: א. האם מוקדם לקבוע נטיות מיניות? מתי הדבר אפשרי - וכיצד ניתן להנחות ילד צעיר, שאינו מבין את משמעות רגשותיו כרגע, כך שלא ייפגע טרום-זמנו מהחברה. כיצד מעבירים לו - אם בכלל, מסר שיוכל להיות לעזרו בגיל כה צעיר. (כמובן שהחששות שלי הן שגם ילדים אחרים לא ייפגעו ממנו).
    מדובר בילד ייצרי שאוהב מגע, אבל מידת תמימותו כה גדולה שאין לו הרבה עכבות, והכל נראה לו מאוד טבעי... כמובן שאין לי כוונה לשתף גורמים חיצוניים שעלולים לסבך את מצבו כרגע - אבל אשמח אם תתנו לי כלים - איך להתנהל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דאגות מוקדמות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאגות מוקדמות? - תגובה

ליאת גרוס
    04/01/2011

שלום מרי
    בגיל זה עדיין קשה לדעת...
    בהנחה ויש לו נטיות, זה כנראה בלתי ניתן לשינוי ולכן החכמה היא לקבל את זה באהבה.
    בשלב זה, ייתכן שאלו סתם דיבורים של ילד בן 7. נראה לי שהכי נכון להתעלם ,לא להעיר בנוגע לבנים/בנות.
    תמשיכי להעביר מסר בנוגע לאיסור מגע מסוג זה באחרים. במקביל שימי לב שאינו נחשף לתכנים שאינם מתאימים לגילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו