מצוקה ודילמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • מצוקה ודילמה
    מיכל
    04/01/2011

    שלום
    ילדתי בת ה12 לומדת בכיתה ז' סובלת מבעיות חברתיות בתמיכת המורה ניסינו למצוא פתרונות ולנסות לפתור .חשוב לציין שהיא היתה ילדה מאוד שמנה עד לפני שנה וחצי עם דימוי עצמי נמוך היינו בסדנא והיא ירדה הרבה מאוד וניראית בסדר גמור.
    משום מה היתה יותר עם הבנים כל הזמן והיו עליות וירידות במערכת היחסים עם הבנות אך אף פעם לא הצליחה באמת למצוא את מקומה.
    בחודשיים הארונים חלה הדרדרות והיו לה לא מעט ויכוחים ומריבות עם הבנות ובנוסף ירדה מאוד בלימודים המורה ניסתה למצוא פתרונות אך לא ממש הגיעה אליה.יש לה הרבה מאוד התפרצויות זעם והיום הודיעה שנמאס לה להיות מנודה והיא רוצה לעבור ביה"ס.
    ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שלעבור ביה"ס לא יפתור וכי תמיד יהיו ילדים שיציקו או שלא יהיו נחמדים ואם נברח בכל פעם שקשה לנו לא נגיע לשום מקום .בנוסף הזמנתי פגישה עם המנהלת והיועצת על מנת למצוא דרף משותפת לפתרון.
    ביתי מסרבת ללכת לביה"ס ואני די מרגישה שהיא מאוכזבת מהמערכת וממני והרימה ידיים...חשוב לי להדגיש שלאורך כל הדרך הייתי שם בשבילה אך אובדת עצות אולי לא הבנתי באמת את המצוקות ואולי להכריח אותה להתמודד לא היה נכון.אולי באמת צריך להעביר אותה לבית ספר אחר שם תגיע ממקום חדש ותוכל לבנות לה את התדמית שהיא רוצה.אנא אנני יודעת מה לעשות האם לשתף איתה פעולה או להכריח אותה ללכת .
    חשוב לי להבהיר שמדובר בילדה מאוד מופנמת שקשה מאוד לדובב אותה לדבר או לחלוק את התחושות.אנא עזרתך עצתך
    תודה אם מודאגת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה ודילמה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מצוקה ודילמה - תגובה

    ליאת גרוס
    04/01/2011

    שלום מיכל. גיל מאד לא פשוט. עובר אחרי כמה שנים.
    קשה לדעת בנוגע לבית הספר. לפעמים "משנה מקום משנה מזל" וללכן למרות שאת צודקת, אפשר לבדוק מה קורה בבית ספר אחר. אבל חכי לפחות שבוע לראות שהיא רצינית ולא משנה את דעתה.
    במקביל מומלץ מאד שהיא תפנה לטיפול רגשי. מקום בו תוכל לבדוק לעומק את מה שעובר עליה.
    נשמע לי שאת מאד מכווננת אליה והתלבטויותייך מאד טבעיות והגיוניות. תמשיכי כך. קחי נשימה. תהיי שם איתה אבל בלי להיבהל או לרחם. זה רק יקשה.
    מחקרים מראים שלרב משברים כאלו בגיל זה מחזקים את יכולות ההתמודדות בחיים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו