מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבדלים בהתנהגות בביתברכה05/01/2011
שלום,
ביתי בת 3.5. מדובר בילדה מאוד חכמה, מלאת שמחת חיים וחברותית. לפני כשנה נולדה לה אחות קטנה וזה הוביל לשינוי משמעותי בהתנהגות שלה בבית. היא החלה להתעצבן בקלות ומיהרה לבכות ולנהוג באגרסיביות כלפיי וכלפיי בעלי וגם כלפיי קרוביי המשפחה האחרים.בגן- הכל היה תקין לגמרי. לאחר כחודשיים היא חזרה לעצמה.
השנה עברה לגן חדש. המעבר היה דיי תקין עד שלאחרונה שוב החלה לנהוג בתקיפות כלפיי בני המשפחה. היא מתעצבנת מכל דבר קטן ומגיבה בצעקות רמות ובכעס כאשר משהו לא נראה לה. היא החלה להתעורר בלילות ולבכות בקולניות רבה עד אשר היא מעירה את כל בני המשפחה.היא דורשת שאבוא אליה אך כאשר אני או בעלי ניגשים אליה היא פשוט מכה אותנו ומשתוללת.התקפות הזעם יכולות להיות קצרות מאוד או להימשך זמן רב. בנוסף יש לה קושי בזמן טקסים כגון- התעוררות בבוקר, אכילה ,מקלחת ושינה. אני מרגישה מאוד חסרת אונים כיוון שבגן היא שונה לחלוטין- צייתנית, חייכנית ואפילו קצת ביישנית ואילו בבית נחשפים צדדים שונים לחלוטין שלה. הגננת מאוד הופעתה כשהיתייעצתי עימה ולדבריה בגן אין כל זכר להתנהגות כזו.חשוב לציין כי אני מקפידה לבלות עימה זמן איכות ואין הדבר נובע מחוסר תשומת לב (אולי דווקא להיפך) וכי כל השיטות שניסיתי (ענישה, התעלמות, שיחות וכו..)לא הועילו. דבר נוסף שקרה לאחרונה- מצאתי אותה פעמיים בחדרה עם מכנסיים מופשלות במה שנראה מעשה אוננות. בפעם הראשונה היא הובכה מאוד כשנכנסתי לחדר והחלה לצעוק ולדרוש שאצא. בפעם השנייה היא עשתה זאת במיטתה וכך נרדמה.
אני מנסה להבין מה גורם לה לנהוג כך בבית ואיך ניתן לשפר את המצב.
אני אובדת עצות ואשמח לקבל ייעוץ או הכוונה מתאימים
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בהתנהגות בבית - תגובה
סמדר ריינר05/01/2011שלום ברכה,
תראי, דווקא האוננות שלה היא לא משהו בעייתי בהכרח, אלא טבעית, כל עוד היא נעשית במידה ובתנאים של פרטיות. לגבי שאר ההתנהגויות שאת מעלה, ייתכן שבכל זאת משהו באופן שאתם מציבים גבולות לא מספיק יעיל. חשוב מאוד להיות קצרים נחרצים ועיקביים בהצבת גבולות, לא להיכנס לנאומים והסברים היכן שפשוט צריך לתת הוראה קצרה, לעמוד בעיקביות בהתעלמות מהתנהגות מטרידה אם כך החלטתם, ולא לוותר על דברים שהחלטתם עליהם רק כי אין כוח לעמוד בהתפרצויות שלה. אין טעם בענישה, ענישה רק משפילה את הילד ולא מביאה לשום תוצאות. חשוב גם לנסות לשמור על קור רוח ככל הניתן, כעס וצעקות רק משדרים חולשה וחוסר אונים של ההורה ואינם דרך יעילה להצבת גבולות.
אם בכל זאת אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)