בתח בת ה-3 לא מספרת לי חוויות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתח בת ה-3 לא מספרת לי חוויות
    רונית
    09/12/2007

אני גרושה מזה כשנה וחצי, בתי בת 3, היחסים ביני לגרוש שלי בסדר גמור, הוא לוקח אותה כמו שקבענו ונראה שהיא מאוד נהנת איתו, אך משהו מטריד אותי, היא מספרת לו כמעט כל דבר שעושה איתי או משהו שקורה לי בבית (קיבלתי מכה וכד') ולי, איננה מספרת כלום ואפילו קצת כועסת כשאני שואלת אותה איך היה עם אבא, היכן בילו וכד'. ואני שואלת למה? זה מאוד מטריד אותי שאיננה רוצה לשתף אותי בחוויות שעוברת עם אבא שלה. (זה תמיד היה ככה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשוחח עם בני שלוש

שושי יעקובי
    10/12/2007

ראשית אני רוצה להגיד לך שהרבה ילדים בגילאי שלוש אינם מספרים על חוויותיהם באופן ישיר. לפעמים הם עונים על שאלות ממוקדות, ולפעמים הם מספרים באופן ספונטני על חוויה כלשהי תוך כדי פעילות או משחק עם ההורה. יכול להיות שבתך בת השלוש מרגישה מתח מסוים סביב השאלות שלך ולכן נמנעת מלשוחח איתך. יתכן והיא מרגישה כי את מצפה ממנה למשהו מסוימם בשאלות שלך והיא חוששת לטעות ומעדיפה לא לספר דבר. אם את מעוניינת לשפר את התקשורת בינכן אני מציעה לך לשוחח אתה תוך כדי משחק משותף, כשנוצרת אוירה חמה ואינטימית ולשאול שאלות ממוקדות על פעילות בגן, משחק עם חברה וכדומה. יכולך להיות כפי שציינתי שהיא חשה ששאלות הקשורות לביקורים אצל אבא טעונות ועדיף לך להימנע מהן.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו