מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8מור09/01/2011
שלום, יש לי בן בגיל 8 - ולא קל לנו איתו.
הוא ילד מאוד חם, ואוהב, חכם ואינטלגנטי.
מצד שני הוא מרבה להתנהג התנהגויות שמחקות התהגויות מפגרות.
הוא משמיע קולות מוזרים, עושה פרצופים - לא רק בבית - גם בבית הספר.
אין לו הרבה חברים - והוא מרגיש נוח יותר עם ילדים קטנים ממנו בגיל. או לחילופין כאלו שהם גדולים ממנו בגיל (כמו החברים של אחיו הגדול ממנו ב- 3 שנים).
מצד אחד יש לו המון ביטחון במצבים כאלו אחרים - ופתאום במצבים אחרים הוא מגלה ביישנות והמנעות.
כשמנסים לדבר איתו - הוא נאטם וכועס - ולא מוכן לשמוע.
בבית הספר הוא מתוייג על ידי ילדים אחרים - מכל השכבות - כילד מוזר, חייזר.
מצוות ביה"ס לאורך השנים - גם קיבלנו כל מיני דיווחים ותהיות - והדפנו אותם לאורך השנים בטענה שהילד לא מתנהג כגילו - וישנו פער ריגשי - בתקווה שאם הזמן הדבר ישתנה.
ואכן משתנה אך בקצב מאוד איטי ולא משביע רצון.
ניסינו כבר להסביר, לפנות אליו כילד בוגר, לצעוק ולכעוס ולהעניש - והאמת שאנחנו די מיואשים.
הוא מרבה להציק לחבריו לכיתה - והמורה באסיפת ההורים האחרונה - אמרה שהוא בין התלמידים שהילדים מתלוננים עליו הכי הרבה. יחד עם עוד 2 ילדים מופרעים ואלימים באמת.
זאת למרות שהוא ילד לא אלים, הוא עדין ובסה"כ ילד טוב שאוהב לעזור.
מבחינת הציונים שלו - הוא בסדר - במקצועות מסויימים הציונים אפילו גבוהים מהממוצע ובחלק ממוצעים.
הוא מרבה להתלונן על כך שמשעמם לו בכיתה.
אני מרגישה שהילד צבר בתוכו המון כעסים - גם עלינו כי אנחנו מרבים לכעוס עליו על מעלליו גם בביה"ס אך גם בבית (מציק לאחיו הגדול והקטנה ממנו, מחטט בדברים לא לו, עושה דברים לא אחראיים ואפילו מסוכנים - ואנחנו לא סומכים עליו כלל).
הוא מתלונן על חבריו שהם אלו שמתחילים להציק לו ולכן הוא מתקנם בהם בחזרה - הבעיה שהוא מציק גם לילדים שלא עושים לו כלום.
הוא מאוד לא פתוח לקבל דברים שלא תואמים את דיעותיו - והוא מאוד דעתן - וחושב שהוא יודע הכל יותר טוב.
לאחרונה מרבה לאיים בבריחה מהבית. הדבר מגיע לידי כך שהוא אפילו מכין תיק עם בגדים ושתיה והופס - הוא בטוח שהוא יכול להתנחל אצל אחד מחבריו - לא עוזרים הסברים כאלו ואחרים שזה דבר לא אפשרי.
היה אפילו יום אחד שהיה לי נמאס ואפשרתי לו לצאת מהבית - רציתי לראות עם יעז - והוא הלך - כמובן שמיד שלחתי אחריו את אחיו הגדול - שהביא אותו הביתה.
אינני יודעת עוד מה לעשות.
אני מאוד מרחמת עליו - כי אני יודעת שהוא לא מוצא את מקומו - לא בבית הספר ולא בבית - כאילו מה שנראה לו בסדר - לא בסדר והוא לא מבין מדוע ולמה עליו לשנות התנהגותו.
הכל נכנס מאוזן אחת ומיד יוצא מהאוזן השניה.
לאחרונה הסתבך שוב בביה"ס ונקראנו לשיחה שטרם התקיימה.
בפעם הקודמת איימו בהשעייה.
איך אפשר לגרום לו להבין שעליו לשנות התנהגותו? ומה אני יכולה לעשות בעבורו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר09/01/2011שלום מור,
נשמע שניסיתם כמעט הכל, הסברים, עונשים, חשבתם שהזמן יעשה את שלו, אבל כנראה שזה לא כך, כנראה שיש בעיה עמוקה יותר. לא רק שהבעיה עמוקה יותר, אלא שהיא גם התקבעה והוחמרה עם הזמן ועקב כך שלא זכתה להתייחסות מתאימה. נראה שעכשיו, כשאתם מבינים שזה לא רק פער ריגשי שיעבור עם הזמן, אולי אתם בשלים לייעוץ מקצועי. נראה שכדאי שתפנו לטיפול, או טיפול משפחתי או טיפול לילד בליווי הדרכת הורים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניינת לקחת אותו לאבחון
מור12/01/2011השאלה איזה.
האם אני צריכה להתמקד באבחון פסיכודיאגנוסטי? או באבחון אחר?
אינני סבורה שמדובר בלקות למידה כל שהיא, שכן אין לו בעית קשב ורמת הציונים שלו סבירה פלוס.
הכתב שלו קצת מרושל - בעיקר משום שאין לו עניין להתאמץ - כשאני מבקשת ממנו לכתוב יותר מסודר הוא עושה זאת ואז יוצא לו כתב יפה ומאורגן וקריא. מה שכן - הוא כותב עם המון שגיות כתיב - אבל הכתב קריא.
הצורך שלי - הוא יותר להבין את מבנה אישיותו - והקשיים שנובעים ממנו בכדי שנוכל להבין יותר טוב איך לגשת אליו - כי כרגע התחושה היא שהוא חי במין עולם משלו - והוא לא כל כך רוצה / יכול לעשות את שמבוקש ממנו.
הוא מבטיח לשנות אך שניה אח"כ עושה את שביקשנו ממנו לא לעשות.
אודה על הכוונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניינת לקחת אותו לאבחון - תגובה
סמדר ריינר12/01/2011שלום מור,
אני לא בטוחה שכרגע צריך דווקא אבחון, אני חושבת שהערכה במתבצעת במסגרת תחילת טיפול יכולה להספיק, העניין לא רק שאתם תקבלו תשקיף של הקשיים שלו והדרכה חד פעמית מה זה אומר ואיך להתמודד, אלא מודבר בתהליך שאבחון בלבד לא מספק אותו, וגםאבחון עלול לתתן לילד הרגשה שמשהו אצלו מוזר וצריך לבדוק יותר טוב, כמעט כמו סוג של מוצג במעבדה. יש בהחלט מקרים שנכון לערוך בהם אבחון, אבל במקרה הזה הייתי ממליצה לפנות ישירות לטיפול שמלווה גם בהדרכת הורים, ממילא תקבלו גם המלצות איך להתנהג איתו בתוך התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)