מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

תודה תודה תודה
ענבל11/01/2011בטוחה שהכל יהיה בסדר. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר11/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמיענבל09/01/2011
שלום,
בתי בת 8.5, ילדה מאוד יפה, מצטיינת בכל. בבית היא מלאת ביטחון עצמי גם כשהיא באינטרקציה עם אחותה בת ה 4.5.
לאחרונה קיבלתי פידבקים מהמורה כי היא נגררת אחר חברתה לכיתה(הן חברות מספר שנים), כי היא מעריצה אותה באובססיביות ואף נוהגת לעשות כל מה שהחברה רוצה - ברוגז עם אחרות, משחקות תמיד במה שהחברה רוצה ועוד.
כיצד אוכל "לגמול" אותה מהתנהגות כזו, או לשפר את הרגשתה האישית ולחזק את ביטחונה.
אני רוצה לציין כי בבית היא ממש נסיכה, גם היא וגם אחותה מקבלות כל מה שהן רוצות, תמיד אנחנו מחמיאים להן ומשבחים על התנהגות, ציונים וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר09/01/2011שלום ענבל,
מאחר ואני לא מכירה אתכם, לא בטוח שאני מבינה נכון את מה שקורה. יש י השערה אבל ייתכן והיא שגוייה. יכול להיות שהבעיה היא דווקא בכך שבבית הילדה נסיכה מקבלת תמיד את מה שהיא רוצה. יכול להיות שבאופן הזה היא חשה אתכם חלשים, מתקשים לומר לא, מתקשים להציב גבולות וכו'. ילד שחווה את הוריו חלשים חש חוסר ביטחון, כי אם הוריו חלשים זה אומר עליו שגם הוא חלש, ויכול להיות שהיא נמשכת לילדה דומיננטית כדי להרגיש קירבה למישהו חזק.
יכול להיות שכדאי לחשוב איך להציב בבית גבולות באופן יעיל יותר, ולתת לה פרופורציות יותר מציאותיות על מעמדה ועל מעמדכם מולה, וזה מה שיחזק את ביטחונה העצמי, לא בהכרח העובדה שהיא נסיכה ומקבלת חיזוקים חיוביים על היום. זה עובד וזה חשוב אבל במידה ובפרופורציה ולצד גבולות ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר
ענבל10/01/2011תודה על תשובתך.
אולי אני טעיתי בכך שלא ציינתי שמנגד אנו כמובן מציבים גבולות בצורה אסרטיבית ובהתאם לכך שהילדה מקבלת מה שהיא רוצה, היא גם תורמת בבית בכל מה שאנו מבקשים.
לדברי המורה כנראה היא לא מקבלת מספיק חיזוקים חיוביים ויתכן כי אנו לוחצים עליה למצויינות, אבל כפי שציינתי התנהגות הילדה שונה כשהיא בבית ובבית הספר.
כשמסבירים לה מדוע היא צריכה לגבש דעות משל עצמה היא מבינה עיניין אך כנראה שלא לזמן רב.
שאלתי- האם יתכן כי הדחיפה למצויינות היא זו שגורמת לה להתנהגויות כאלו?
מודה לך מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר10/01/2011שלום ענבל,
כן, כי ייתכן שהדחיפה למצויינות גורמת לה להיות ילדה מרצה, ובעצם ילדה שלא רואים אותה עומדת בפני עצמה אלא צריכה להיכנע לדרישות שלכם, גם כשהן לא מתאימות לה. ייתכן שאתם מעבירים לה מסר כפול - תיכנעי לדרישותינו אבל תפתחי אישיות עצמאית בחוץ זה אולי לא כל כך מתאים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר
ענבל10/01/2011אם כך, אני מבינה כי עלי לקחת צעד אחורה בכל הנוגע ללימודים ובעצם לתת לה להתמודד לבד מבלי שאדרבן אותה ללמוד כדי להצליח?
בתור אמא - כיצד עושים זאת? כיצד אני אמורה לעמוד מהצד מבלי לייחס ללימודים חשיבות גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר - תגובה
סמדר ריינר11/01/2011שלום ענבל,
חשוב לא לעבור מקיצוניות לקיצוניות. את לא משאירה אותה להתמודד לבד, אלא עוזרת לה במקומות שהיא מבקשת וזקוקה ולא מפעילה עליה לחץ. לימודים הם אכן לא כל כך חשובים. הם חשובים במידה מסויימת, אבל פחות מהבריאות הנפשית של הילד. כדאי לזכור, שלימודים תמיד אפשר להשלים, את הילדות אי אפשר להחזיר , ונזקים נפשיים הרבה יותר קשה לתקן מאשר פשוט להשלים חומר או בגרויות בגיל מאוחר יותר.
מעבר לזה, זה לא יגיע להערכתי למצב הזה, אני מניחה שלילדה יש מוטיבציה משל עצמה ללמוד, והיא תלמד גם בלי הלחץ שלך, אולי לא לגמרי כמו שהיית רוצה, אבל אני מניחה שהיא לא תהיה מנקת רחובות כשתגדל...
כל הכבוד לך על היכולת לבדוק את עצמך ולנסות לתקן, אני בטוחה שיהיה בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)