בת 8 מתחצפת למורה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 8 מתחצפת למורה
    שירן
    09/01/2011

שלום רב!
    ביתי בת השמונה עונה בצורה לא הולמת למדריכים בצהרון. התקשרו להודע לי על כך.
    לעומת זאת מתנהגת כראוי בבית הספר. בבית היא מדי פעם חוצפנית. לא בצורה קיצונית כל כך.
    יש לציין שהצהרון כבר לא לגיל שלה ויש שם ילדים קטנים ממנה.
    אשמח אם תתנו לי עצה איך לשפר את סף הסבלנות שלה כלפי אנשים בעלי סמכות בסביבה שלה.
    יש לציין שהיתה קטנה יותר זה היה ממש בולט אך בשנים האחרונות היא השתפרה פלאים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 מתחצפת למורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 עם קשיים בצהרון

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/01/2011

שירי שלום,
    לפני ש"מיישרים" את הילדה, כדאי לחשוב מדוע היא נוהגת כפי שנוהגת. את אומרת שבבית ובביה"ס ההתנהלות שלה היא בטווח הנורמה, ובנוסף ציינת שהצהרון "כבר לא לגיל שלה". אולי המדריכים בצהרון יותר מוכוונים כלפי ילדים צעירים יותר, ומתייחסים אליה כמו אל ילדה קטנה. אף אחד מאיתנו לא אוהב כשמתייחסים אליו בתור ילדותי, והתסכול של הבת שלך מובן. כמו כן, אולי הילדה מבטאת מול המדריכים תסכול שאין לה מקום אחר לבטאו - ייתכן והיא מבינה שאתם צריכים להיות בעבודה ואין מי שיהיה איתה בבית, והיא מגנה עליכם ולא חושפת בפניכם כמה קשה לה בצהרון, משעמם, אין לה עם מי להיות שם, החברים שלה הולכים הביתה או למסגרת אחרת אחרי ביה"ס וכדומה.
    כדאי לשוחח עם הילדה בצורה פתוחה ולא מאשימה, ולשמוע ממנה מה מטריד אותה ומה קורה בביה"ס ובצהרון. במידה והילדה מקשרת את ההתנהגות לקשיים מסוימים - עם הצוות או עם עצם הימצאותה בצהרון, כדאי לחשוב על פתרונות אחרים, אולי בשיתוף הורים נוספים או סבא וסבתא. נראה לי שהדבר החשוב הוא שהילדה תבין שאתם מוכנים לשמוע ולנסות לעזור לה, גם אם הפתרון הקונקרטי לא יהיה לטעמה באופן מלא.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו