ילד בן 5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5.5
    אלמונית
    10/01/2011

יש לי ילד בן 5.5. ילד טוב, חכם, ומקסים. בגן יש לו מס' חברים מצומצם ודווקא אלה שהוא רוצה לשחק איתם אינם מעוניינים לשחק איתו. זה גיל שבו גם אם אתקשר להורי הילדים הביתה ואזמין אותם אלינו אנו עלולים להיתקל בתשובה שלילית. מה עלי לעשות? כיצד עלי להנחות את הילד שלי לקבל גם תשובה שלילית ולעבור הלאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תשובה

אלמונית
    11/01/2011

מחכה לתשובה בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם העולם החברתי

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2011

שלום לך,
    השאלה שלך מדגישה באיזו מידה כבר בגיל הגן ילדים מתמודדים עם סוגיות חברתיות שאנחנו ממשיכים להיות עסוקים בהם כל החיים, גם כמבוגרים. למשל במקרה שלכם - מה עושים מול חרדה שהזולת ידחה אותנו ולא ירצה בחברתנו? כרגע זה נושא שגם את וגם הילד מוטרדים ממנו.
    אני חושבת שתוכלי מאוד לעזור לבנך, אם תדגימי לו את הדרכים בהן את מתמודדת כשאת מקבלת תשובה שלילית - מה את אומרת לעצמך שמרגיע אותך, איך אפשר להתבונן על המצב בדרך אחרת, איך ממשיכים הלאה ונשמרים לאופטימיות וכדומה. חשוב שהילד יתנסה בכך שלעתים הוא מקבל סירוב, וזה בסדר - חלק טבעי ביחסים בין אנשים. לפעמים מישהו רוצה להמשיך להיפגש איתנו גם מחוץ למסגרת, ולפעמים זה לא מסתדר. ככל שהילד ירגיש ממך את ההסתייגות לנסות, כך זה עלול להשפיע עליו להיות יותר נמנע וזהיר, ולחשוש מאכזבה (לעומת מה שירוויח אם יקבל תשובה חיובית).
    כדאי לשתף את אבי הילד - אם מעורב בגידולו - בעניין, ואולי לבקש ממנו שייזום את ההתקשרויות להורי הילדים האחרים. בנוסף מומלץ לבקש מהגננת לסייע לבנך ליצור קשרים וחברויות עם ילדים נוספים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אלמונית
    12/01/2011

יש לציין שמתוך סיפורי הילד לגבי מה שקורה בגן חששתי מאד לומר לילדי להתקשר ולשאול ובשלב הראשון אמרתי לו שכשהוא יהיה בגן שיזמין את אחד הילדים,שהוא מעוניין לשחק איתם, הביתה. אח"כ בהחלט הצעתי לו להתקשר ולהזמין (הילד רצה לדבר בעצמו עם אותו חבר וכך כבר מקובל בגיל זה). לצערי, הוא קיבל תשובה שלילית. הוא בכה קצת, התחבקנו, אמרתי לו שלא נורא ולא קרה כלום ויש עוד ילדים והוא ימצא חבר שירצה לשחק איתו. אני חייבת לציין שהוא לא בודד בגן, יש לו 2 חברים טובים, אבל הוא מעוניין בקשר עם ילדים אחרים. בכל מקרה נראה לי מדברייך, שפעלתי בדרך הנכונה. שאלה נוספת, באילו דרכים אני יכולה לעזור לו לשפר את הכישורים החברתיים שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/01/2011

לאמא שלום,
    ראשית בגיל של בנך זה עדיין תואם וסביר שההורים מתאמים ביניהם את המפגשים בהתאם ללו"ז המשפחתי. את בהחלט יכולה להתקשר לאמהות אחרות בשעות היום שלא בנוכחות הילד. שנית, כדאי גם להצביע בפני הילד על מה שיש לו - שני החברים הטובים - כדי לעזור לו פחות להיפגע ממה שאין. בנוסף, רצוי לשתף את הגננת במחשבותייך וברצונך להרחיב את העולם החברתי של הילד. היא יכולה לסייע בכך רבות.
    אני חושבת שהדבר החשוב ביותר שתתני לבנך הוא אמונה בכך שהוא ילד מעניין וכיפי, כזה שילדים ומבוגרים ירצו להיות בחברתו. ככל שהוא יחוש כך יותר, כך הוא יתמודד טוב עם הסביבה גם כשהתגובות של הצד השני אינן תואמות את ציפיותיו המדויקות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו