ילדה בת 4 עם שאלות ופחדים על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4 עם שאלות ופחדים על מוות
    עדי
    11/01/2011

שלום, ביתי בת ה-4 ילדה מאד חכמה ומפותחת רגשית, מלאה שמחת חיים. בשבועות האחרונים התחילו לעלות אצלה כל מיני שאלות על מוות. אף אחד שהיא מכירה לא מת, בשחזור לאחור אני חושבת שזה התחיל קצת אחרי שהיא ראתה שלגייה בטלביזיה. זה התחיל בשאלות האם כולם מתים ולמה כולם מתים והמשיך לשאלות כמו "נכון שאנחנו לא נמות" והאם כשיש תאונה והאטוט נשבר אפשר למות מזה, והאם כשנמות מישהו אחר יבוא לגור בבית שלנו.בערבים האחרונים יש פרץ של בכי שהיא לא רוצה למות, ושהיא לא רוצה לשנו זה יקרה. בכל הפעמים שהנושא עולה אמרתי לה שזה יקרה רק עוד המון המון שנים כשנהיה נורא נורא זקנים ושהיא לא צריכה לחשוב על זה עכשיו. אני רואה שהנושא מאד מעסיק אותה ושהיא מאד מפחדת - וקשה לה להכיל את זה (אניגם לא חשובת שילדה בת 4 צריכה להכיל את זה). מה כדאי להגיד לה? איך אפשר לעזור לה? אני לא רוצה להמציא לה שקרים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4 עם שאלות ופחדים על מוות - תגובה

סמדר ריינר
    11/01/2011

שלום עדי,
    מה שאת מתארת זהו פחד אופייני לגיל. מבחינת הבשלות זהו הגיל שבו ילדים מבינים את סופיות החיים, ואת העובדה שיש דברים שהם בלתי הפיכים. זו הבנה כואבת אבל היא חשובה. מה שאת עונה לה זה בהחלט במקום, וחשוב ומתאים להגיד את האמת. לאט לאט היא תלמד להכיל את זה. זה בסדר, היא בכיוון הנכון מבחינה התפתחותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו