מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי להצטרף לחבורההדס17/01/2011
שלום רב,
הבת שלי בת 4.5. כאשר אנחנו מגיעות לגן וכבר הילדים מדברים ומשחקים ביחד כחבורה, מאוד קשה לה להצטרף, גם אם הילדים מהחבריה הקבועים.
זה מאוד מסתכל אותה, היא מתחילה לבכות ומבקשת ממני להגיד לילד כזה או אחר מתוך החבורה, שהיא רוצה לשחק איתו. לי קשה בתפקיד ה"מתווכת" וגם לא נראה לי נכון, אך לפעמים אני עושה זאת בשבילה בצורה חברית וילדותית כדי להכניסה באופן חלק לחבורה.
מה לעשות? האם זהו קושי חברתי או ביישנות?
תודה לתשובתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להצטרף לחבורה - תגובה
ליאת גרוס17/01/2011שלום אורית
ביישנות היא סוג של קושי חברתי . ילדים בישנים רבים בגיל הגן, מתגברים על הבושה עם הגיל. העובדה שזה מתסכל אותה היא סימן טוב.
מה עושים?
ראשית עדיף שהגננת תהיה זו המתווכת . היא יכולה לעשות זאת בלי כל הרגשות האימהיים שמקשים על התהליך. אם היא לא פרטנר מתאים ואינה משתפת פעולה גם את יכולה לעזור אבל חשוב לא לעשות לביתך את כל העבודה. בתחילה פני לילד אחר בשמה אבל בקשי ממנה לאמר את המשפט "את רוצה לשחק איתי?" בהמשך עימדי איתה כאשר מבקשת בעצמה ועזרי לה להתמודד עם התגובה. לאט לאט העבירי אליה את התפקיד. תפקידך להגריע אותה ולתת לה את הכוח והגיבוי להסתדר בעצמה.
כך תתני לה חכה במקום דגים ותחזקי אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, הפורום מאוד עוזר!!
הדס18/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)