מרדנות של ילדה בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרדנות של ילדה בת 6
    אילנה
    19/01/2011

בתי בת ה-6 בכיתה א'.

לפני כחודשיים החלו אצלה ביטויי מרדנות ועקשנות יתר.

היא מתחצפת, צועקת ומתעקשת כמעט על כל דבר. כמובן שאני מנסה להגיע עימה לעמק השווה, אך כמובן לא מוותרת ומתעקשת על דברים עקרוניים כמו הכנת שיעורי בית, וחזרה מידי יום על קריאה (זקוקה לתירגול).

כיום אני במצב שאינני יודעת כיצד לנהוג - אף עונש לא מרתיע אותה: לא לראות טלויזיה, לא להזמין חברה/לא ללכת לחברה, לא לשחק במחשב וכו'. הכל היא מבטלת במילים: "מה איכפת לי", ו"אני מחליטה", "אני קובעת".

בנוסף, ניסיתי לברר עימה ועם המורה המחנכת אם יש משהו שמציק לה בבית הספר. כמובן שאין גורם מציק או מפריע בבית הספר, ולהיפך, המורה ציינה שהיא ילדה מאוד חברותית, מקובלת, ומבצעת את מטלותיה הלימודיות בצורה טובה מאוד. בכיתה אין מצבים של מרדנות, והיא ילדה מאוד ממושמעת ומנומסת.

אנא זקוקה לעיצה בדחיפות כיצד לנהוג עימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרדנות של ילדה בת 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרדנות של ילדה בת 6 - תגובה

ליאת גרוס
    20/01/2011

שלום אילנה.
    חלק גדול מהמשמעות של כיתה א' היא ההנאה מהלמידה. חשוב להיזהר לא להשניא עליה את נושא הקריאה או השיעורים. מכיוון שכבר ניסית עונשים וזה לא הלך הייתי הולכת בכיוון אחר ולא מעצימה את הכיוון בו פעלת עד כה.
    נסי לשוחח עם המורה ולהעביר אליה את האחריות לנושא השיעורים. שהיא כבר תגיב בדרכה אם אין שיעורים. תשמרי על הקשר עם הבת שלך נקי ממאבקים אלו.
    לגבי תרגול - בקשי מהמורה לתת לה מטלות קריאה ופרסים על כל פעם שחתמת שהיא קראה קטע. צרי מצב בו ביתך תבקש ממך להקשיב לקריאתה ולחתום למורה שקראה . קני פרסים קטנים ותני אותם למורה שהיא תיתן לה על פי מספר החתימות. רצוי שתקבל כל יום או יומיים ולא פעם בשבוע.
    קחי נשימה. תהני עם ביתך. אל תתני ללימודים לפגוע בקשר בינכן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אילנה
    20/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו