מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד לסייע לבני להתגבר על "ביישנות"לירן19/01/2011
בני בן כמעט 5 וחצי. ילד מקסים וחכם אבל בסיטואציות רבות אני מוצאת כי הוא מתבייש והדבר מקשה עליו. להלן שתי דוגמאות שהיו ממש לאחרונה. לפני מספר ימים חזר מהגן וסיפר שבאו לבקר אותם תלמידי בי"ס וכי רק ילד אחד מביה"ס שיחק איתו. סיפר שהיו כמה ילדי בי"ס ששיחקו כדורגל עם כמה מילדי הגן וכי הוא מאוד רצה להשתתף. כששאלתי אם עשה משהו בעניין, אמר שלא כי הוא "התבייש". מקרה נוסף- אתמול בחוג כדורגל הוא לפתע רץ אלי בוכה בכי תמרורים. כששאלתי מה קרה הוא סיפר שמספר ילדים מהחוג משחקים עם הכדור שלו. כששאלתי אם ביקש אותו בחזרה, הוא אמר שלא כי הוא מתבייש.
בשני המקרים ציינתי בפני בני שאם הוא לא ישאל ולא יבקש, הוא לעולם לא יידע כיצד הצד השני יגיב. לגבי המקרה הראשון- ציינתי בפניו שהיה עליו לפנות לילדים ולבקש לשחק איתם וכי אני בטוחה שהם היו נעתרים לבקשתו. במקרה של החוג. מיד פנינו יחד לילדים והם השיבו לו את הכדור.
אני מרגישה שאני פועלת לא נכון בעניין ו"מאכילה" את בני בפתרונות. אינני יודעת כיצד להתמודד עם ה"ביישנות" שלו וכיצד לסייע לו למצוא בעצמו את הפתרונות ואת הכוח להתמודד עם זה בעצמו. אשמח לקבל תשובה כיצד לסייע לו בכך. רק לציין כי באופן כללי, אנו הורים מאוד מפרגנים שיודעים לתת פידבקים חיוביים וקורקטיים על מעשים ו/או םפעולות שהוא עושה כדי לעוד אותו ולחזק את בטחונו העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לסייע לבני להתגבר על "ביישנות" - תגובה
סמדר ריינר19/01/2011שלום לירן,
פעת בסדר גמור כשפנית יחד עם בנך וביקתם את הכדו, בפעם הבאה תוכלי לפנות יחד איתו, לעמוד לצידו אבל שהו איבקש ובפעם אחרי זה הוא ילדך לבד. חשובה ההדרגתיות - קודם כל להראות דוגמה, לעשות יחד איתו, ובהמשך לאט לאט הוא יעשה לבד בליווי שלך ואחר כך לבד לגמרי. גם אם זה לא יילך מייד - תמשיכו לנסות, תנסו לא להאבק איתו ולא לכעוס עליו, והוא יקבל את הביטחון עם ההתנסויות.
זה טבעי לגמרי שילד בגיל הזה יגיב כך, ועם קצת עזרה מכם ועם הגיל זה יכול להתמתן, לא נראה לי שיש סיבה מיוחדת לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)