מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מתוקה נתקפת פאניקהאבי24/01/2011
שלום. בתי כבת 10 מוכשרת, נעימה, חברותית, ועוד ועוד, דבר אחד לא עובר אצלה בשום אופן, אם רואה היא סלילי קלטות, או מגבת מחוררת, או בלון רפוי, וכדומה, היא בורחת מהמקום. ואם אחד האחים שלה מתעקש להראות לה את זה, היא ממש נתקפת בפאניקה בכיות, וכו, היא לא יודעת להסביר מה זה עושה לה למרות שהיא מתארת את התחושות הרגשות כפחד, ראוי לציין שכושר הביטוי שלה בתחומים אחרים הוא נדיר ברמת הדיוק ובתפיסת הענינים על בוריים, השאלה כמובן מה עלי לעשות, וכן אם אפשר -עד כמה ששייך להסביר את הענין במסגרת הפורום, תודה על כל פעלכם אבא דואג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתוקה נתקפת פאניקה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/01/2011אבי שלום,
לא ברור לי אם אתה רואה משהו משותף בין כל האובייקטים שמעוררים אצל בתך תגובות כה קיצוניות (אני לא הצלחתי למצוא), ואם יש קשר - אולי הוא יעזור להבנת התגובה.
נראה לי שאם בתך היא מוכשרת, נעימה, חברותית ועוד - אזי הקושי הספציפי הזה לא אמור לפגוע יותר מדי בתפקוד הכללי שלה. כמה יוצא לה לראות את החפצים שציינת? אם הפחדים מוגבלים לחפצים הללו, אפשר בעיניי להניח לעניין, כל עוד אין רמזים לפחדים בתחומים אחרים, או כל מצוקה רגשית נוספת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה של אתמול שאלה על תגובה
אבי25/01/2011ילדה מתוקה נתקפת פאניקה - תגובהד''ר שירי שדה שרביט 16:58 24.01.11
אבי שלום,
לא ברור לי אם אתה רואה משהו משותף בין כל האובייקטים שמעוררים אצל בתך תגובות כה קיצוניות (אני לא הצלחתי למצוא), ואם יש קשר - אולי הוא יעזור להבנת התגובה.
נראה לי שאם בתך היא מוכשרת, נעימה, חברותית ועוד - אזי הקושי הספציפי הזה לא אמור לפגוע יותר מדי בתפקוד הכללי שלה. כמה יוצא לה לראות את החפצים שציינת? אם הפחדים מוגבלים לחפצים הללו, אפשר בעיניי להניח לעניין, כל עוד אין רמזים לפחדים בתחומים אחרים, או כל מצוקה רגשית נוספת.
שירי
ד''ר שירי שדה שרביט
אני רוצה באמת להוסיף דבר עיקרי, והוא גרב , ראית פעם גרב ללא חור? אפילו קטנטן, והיא, כל חור כזה מלחיץ ומפחיד אותה, בקיצור זה דבר שלא קל לחיות עמו, הדאלה האם לפחות המשפחה של הבעיה הזו מוכרת, וא"כ מה היא? ומה הדרך הקלילה לטפל בה, רוב תודות מעומק לב אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם חרדות - המשך
ד''ר שירי שדה שרביט25/01/2011אבי שלום,
הוספת מידע חשוב, בנוגע למידה בה הפחדים הללו מופיעים - ונראה שהם תכופים למדי. לכן הדרך הטובה ביותר להקל על הילדה היא לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים הסובלים מחרדות. כשהחרדה תובן יותר, יהיה קל יותר להתמודד עמה ולהקל על בתך. ה"משפחה" היא חרדה, אבל יש מקורות רבים לאותה ההתנהגות - אולי עיסוק בשלמות של הילדה וצורך שלה שהכל יהיה ללא דופי וללא פגם, אולי היא מבטאת קושי של אדם אחר במשפחה, אולי יש קשיים רגשיים אחרים שאינם קשורים לחפץ ממנו חוששת אך זו הדרך שלה לבטא אותם... ועוד.
בינתיים אתה מוזמן גם לפנות לעמוד "שאלות נפוצות" בפורום כדי לקבל רעיונות כיצד לסייע לה להירגע כשהיא נתקלת בגירוי המפחיד.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)