מרגישה שאיבדתי הסמכות מול בכורתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה שאיבדתי הסמכות מול בכורתי
    קשת73
    24/01/2011

צהריים טובים,
    אני אמא ל-2. בת 8 ובן 4.5. מזה כמה חודשים ישנו שינוי הדרגתי בהתנהגותה של ביתי שרק הולך ומגיע לשיאים. אני מרגישה שאיבדתי את הסמכות ההורית שלי מולה ואני חוששת מן ההשלכות המיידיות והעתידיות של זה. ביתי היא ילדה נבונה (יש החושבים שיש בה מן המחוננות), היא בכיתה ב' ותלמידה מצטיינת. בשעות אחה"צ היא משתתפת בשני חוגים (קארטה - בהמלצת אורטופד לחיזוק חגורת הכתפיים ואמנות). עד כאן הכל נשמע נפלא.
    הקשר שלי ושלה נתפס בעיני בעלי כמלחמת כוחות נשית (אני שונאת שהוא אומר את זה אבל לא יכולה שלא לתהות שמא אני עיוורת והוא צודק).
    לאחרונה היא התחילה לזלזל בלימודיה (הכנת שיעורים, הבאת ציוד ולבוש מתבקש בביה"ס), אני עדיין לא יודעת אם יש לזה ביטוי בציונים משום שעדיין לא קיבלנו תעודה אבל בהחלט יש הערות מהצוות בביה"ס. היות ואני חושבת שלימודים זה דבר חשוב תגובתי הראשונה הייתה לאלץ אותה לבצע מטלותיה ולעקוב אחרי ביצוען. אחרי אי אילו "התכסחויות" החלטתי שיש לי מספיק מצבים כאלו איתה גם בלי להוסיף את עיניין ביה"ס והפסקתי לדון איתה בזה אך ביקשתי מהמורה להיות עם היד על הדופק. אני אמרתי לביתי שאת התייחסותי למצב תקבל באם אראה פגיעה ברמת התעודה.
    מעבר לזה אני די מאשימה אותה שהיא "לא רואה אף אחד מלבד עצמה". היא מגיעה הבייתה רואה טלויזיה, משחקת במחשב, מציירת, הולכת לחוגים, מארחת חברות (לא פעם יש וויכוח על אי עמידה בכללי הבית בזמן אירוח חברות), וחוצמזה לא מעניין אותה כלום. אני לא מעיקה עליה ועדיין לא הטלתי עליה מטלות אבל נראה לי די בסיסי לצפות ממנה לשים את הדברים שלה בחדר ולא מפוזרים בכל מקום אחר בבית, להרים דבר מה מהרצפה ולא לדלג מעליו, לסדר את החדר ברמה סבירה (הבית שלי הוא לא מוזיאון). יש ביני לבינה המון מריבות והחלק הצורם הוא האופן בו היא מדברת אליי - בזילזול וחוסר כבוד. היא מגיבה באלימות ובהתקפי זעם איומים כשמשהו לא מוצא חן בעיניה.
    חודש שעבר ביטלתי לה את החוגים תוך הכרזה שאין זכויות מבלי לקיים חובות (כמובן שהסברתי לה כוונתי), וקיוויתי שזה יאזן אותה או לפחות יגרום לה לשנות במעט את ההתנהגות. היא ביקשה שאחזיר אותה לחוגים והבטיחה לי שהבינה את המסר - אך לא!
    כשביקשתי ממורתה לנסות לגשש מה עובר עליה היא אמרה שמה שהצליחה להבין ממנה זה קינאה גדולה באחיה. אני חייבת לציין שאני לא מצליחה לראות את זה ואני משתדלת להעניק לשניהם את אותו היחס. ואני גם מסבירה לה שיש דברים שמותר לה יותר מלאחיה משום שהיא גדולה יותר אבל עם זאת יש דברים שמצפים ממנה ליותר בדיוק מאותה הסיבה.
    אני מרגישה שאני יכולה לכתוב פה עמודים שלמים וכבר לא נעים לי מאורך ההודעה. בקיצור אני חושבת שאני צריכה עזרה משום שאני מרגישה שאין לי כלים להתמודד איתה ואני רוצה לחזק/לאזן/להביא להבנה הדדית וחיובית את הקשר שלי איתה.
    עיצה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה שאיבדתי הסמכות מול בכורתי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/01/2011

קשת שלום,
    אני שמחה לשמוע שבעלך מקדיש תשומת לב ומחשבה למה שקורה בינך לבין בתך, ואני מסכימה שיש ביניכן מלחמת כוחות - אולם לא בהכרח מהכיוון הנשי. לא כתבת מה אופי הקשר בין הילדה לבין אביה...
    חבל לי מאוד לשמוע שהקשר שלך ושל בתך מאופיין בהרבה רגעים של תסכול וכאב. אולם נראה שמאבק הכוחות בו הילדה ואת עסוקות, מתחיל "לזלוג" גם לסביבות אחרות מחוץ למשפחה, כמו בית הספר, וזה כבר מדאיג.
    כיוון שייעוץ בפורום הוא חלקי מעצם אופיו, נראה לי שלאור הקשיים שתיארת, יש מקום לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים שיעריך את טיב היחסים במשפחה וישוחח עם המחנכת, וימליץ מהי ההתערבות הטיפולית המתאימה ביותר.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ייעוץ אבל...

קשת73
    25/01/2011

בוקר טוב ותודה על התגובה המהירה.
    היחסים בין ביתי לבעלי טובים, אבל האינטרקציה בינהם היא מועטה מאוד (הם לא נפגשים הרבה). אציין שהיא לא חוסכת ממנו את התקפי הזעם אבל התדירות שבה הוא נתקל בהם היא נמוכה עקב העובדה שהם לא נפגשים הרבה.
    אני מאוד רוצה ללכת לייעוץ אבל לא יודעת למי לפנות. אני רוצה מישהו באיזור מגוריי ועדיף להשתתפות קופ"ח (בגלל העלויות הגבוהות של טיפול פרטי) אך אני לא מוצאת שום מידע או רשימה של מטפלים. ניסיתי באינטרנט באופן כללי, ניסיתי באתר של מאוחדת. אין שום רשימה...
    אולי תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי למישהו שעובד עם הקופה באיזור ראשון לציון, גבעת שמואל או שאולי להפנות אותי למישהו שידע לספר לי היכן למצוא רשימת מטפלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ייעוץ אבל... - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2011

קשת שלום,
    הכתובת הטובה ביותר היא פסיכולוגית ביה"ס - היא מכירה את המוסדות באיזורכם ואת האפשרויות המסובסדות, לעתים קיימות כאלו בשירות הפסיכולוגי המשלים של מערכת החינוך. כמו כן, פני לבירור עם המוקד הטלפוני של קופת החולים כפי שהיית עושה מן הסתם אם היית זקוקה לקבוע פגישה עם רופא שאינו מופיע באתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו