מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    שוש
    12/12/2007

מדובר על ילד בן 11 שמגיל קטן מסרב להתקלח בתוקף, כל מקלחת כרוכה במלחמה מתישה וצעקות, מסרב לגזור ציפורניים, להסתפר. אני כמעט מרימה ידיים, עייפה מלהילחם איתו על ההגיינה שלו, לא איכפת לו גם שהציפורניים שחורות והראש מגרד, אני כמעט לא יכולה יותר! איך גורמים לו לטפל בעצמו או לתת שיטפלו בו בכיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגיינה

שרון באומל
    14/12/2007

שלום שוש
    אני מציעה לומר לילדך משהו בנסוח: "אני שמה לב כבר הרבה זמן שאתה ממש לא אוהב להתקלח, לחפוף, לגזור ציפורניים וכו'. רציתי שנחשוב ביחד איך אנחנו עושים את שעת המקלחת למשהו כייפי יותר". אפשר לשנות את שעת המקלחת. לפעמים בערב ילדים כבר מאוד עייפים. לכן, בעיקר בחורף, אפשר להקדים את שעת המקלחת, או לעבור למקלחת בוקר. אפשר להציע אמבט במקום מקלחת ולקנול מספר משחקים חדשים; להשתמש במגבת מדליקה במיוחד שהוא בחר לעמו ועוד כהנא וכהנא. העיקרון הוא שאת רוצה ללכת לקראתו ולעזור לו, ויכול להיות שבאמת קשה לו עם הסדר העכשווי של המקלחת.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אנסה זאת

שוש
    16/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו