טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מדובר על ילד בן 11 שמגיל קטן מסרב להתקלח בתוקף, כל מקלחת כרוכה במלחמה מתישה וצעקות, מסרב לגזור ציפורניים, להסתפר. אני כמעט מרימה ידיים, עייפה מלהילחם איתו על ההגיינה שלו, לא איכפת לו גם שהציפורניים שחורות והראש מגרד, אני כמעט לא יכולה יותר! איך גורמים לו לטפל בעצמו או לתת שיטפלו בו בכיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום שוש אני מציעה לומר לילדך משהו בנסוח: "אני שמה לב כבר הרבה זמן שאתה ממש לא אוהב להתקלח, לחפוף, לגזור ציפורניים וכו'. רציתי שנחשוב ביחד איך אנחנו עושים את שעת המקלחת למשהו כייפי יותר". אפשר לשנות את שעת המקלחת. לפעמים בערב ילדים כבר מאוד עייפים. לכן, בעיקר בחורף, אפשר להקדים את שעת המקלחת, או לעבור למקלחת בוקר. אפשר להציע אמבט במקום מקלחת ולקנול מספר משחקים חדשים; להשתמש במגבת מדליקה במיוחד שהוא בחר לעמו ועוד כהנא וכהנא. העיקרון הוא שאת רוצה ללכת לקראתו ולעזור לו, ויכול להיות שבאמת קשה לו עם הסדר העכשווי של המקלחת. בברכה, שרון באומל פסיכולוגית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד