טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בת שנתיים וחודשיים שמכה ילדים אחרים. בריאה, חמודה ומפותחת. נולד לה אח לפני 4 חודשים. הולכת לגן. אין דיווח הכאה מהגננת. אבל מחוץ לגן היא מכה. כשלא מאפשרים לה וכועסים אז היא מכה את עצמה. ממש חזק נגיד בראש עם משהו. הרשיתי לה היום להכות בובות אבל לא בני אדם וחיות. היא רצתה שגם אני אכה ואמרתי לה שאני לא אוהבת להכות והיא אמרה לי שהיא אוהבת להכות. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום הילי, זו התנהגות טבעית לגיל. הילדה שלך זקוקה לערוץ לבטא בו את התוקפנות והתסכול שהיא חשה לפעמים. את יכולה לתת הכרה לעצם התחושה. הרעיון שלך להכות בובות הוא רעיון טוב. מעבר לזה את יכולה ללוות במילים את התהליך, להגיד לה:" זה ממש מרגיז אותך שהמשחק לא עבד, את צודקת זה מעצבן" ככל שהיא תדע לקשר את תחושותיה למילים, וככל שהיא תרגיש שמבינים אותה ושזה בסדר להרגיש דברים שליליים היא פחות תזדקק למכות. זה לא דבר רע שתכו ביחד את הבובות ותהפכו את זה למשחק, שיהפוך ממשהו קשה ומתסכל שלמשהו נעים ומצחיק ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד