מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשרי לדרוש בחזרה מגיל מוקדם?גל27/01/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת כמעט שנה ו - 4 חודשים.
היא תינוקת נבונה במיוחד (אפילו שאני משוחדת) אבל אני רואה הבדל בינה לבין ילדים אחרים. היא מאוד בוחנת ומאוד מודעת לסביבה שלה ולרצונות שלה.
בגלל הסיבה הזו אין מצב שהיא תסכים שאחבק אותה ואנשק אותה ללא רצונה. אם אני מנסה היא פותחת בצווחות, מתנגדת ומנסה לברוח.
לכן אני לא "כופה" עליה את האהבה שלי ומחכה תמיד שזה יבוא ממנה אבל מציק לי שזה בא ממנה במינונים מ א ו ד נמוכים - לדוגמא פעם בשבוע היא תבוא מרצונה לחבק אותי.
היא מצידה כמובן דורשת את מה שהיא רוצה, אם זה קריאת סיפור, לשמוע שירים וכו' ואם אני לא ממלאת את מבוקשה היא כמובן כועסת.
נכון שזה אולי לא בוגר מצידי לדרוש ממנה שתמלא גם את מבוקשי (לדוגמא אני רוצה חיבוק והיא מתנגדת) אבל האם אפשרי בכלל לגרום לה להבין בגיל כזה שכמו שהיא רוצה ממני דברים אז גם אני רוצה? או שאין סיכוי ואני אצטרך למלא את כל מבוקשה ולקוות שבבוא היום היא תחזיר לי יותר חום ממה שהיא נותנת היום?
הציפיות שלי מוגזמות לגיל שלה?
אני מדגישה שמבחינת גבולות אין לי בעיה ודברים שאני לא מרשה היא אולי מוחה אך מבינה שאין לה ברירה כי אני אסרטיבית מולה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי לדרוש בחזרה מגיל מוקדם? - תגובה
סמדר ריינר27/01/2011שלום גל,
אכן את צודקת, זה מ מ ש אבל ממש מוקדם מדי לבוא ממנה בדרישה להדדיות בגיל כזה. בינתיים תנסי לשמוח מכך שהיא מתפתחת יפה, זה גם בזכות הטיפול המסור שלך וזו ההחזרה האמיתית שלה אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)