מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    טלי
    12/12/2007

יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחמש.
    מגיל 3 חודשים היא בגן ואומרים לי שהיא ממושמעת והילדה הכי נוחה שהכירו ואכן עד גיל 8 חודשים לא היו בעיות משמעת איתה.
    היא לא עושה לי בעיות בשינה או באמבטיה אבל כאשר אנחנו יוצאים החוצה או נפגשים עם חברים פתאום צד אחר יוצא וכאשר אני אומרת לא או אסור אז היא מרשה לעצמה לעשות מה שהיא רוצה ולעשות לי "בושות" ואני לא יודעת איך להתנהג כי יוצא שאני כל הזמן סביבה וכל הזמן אומרת לה לא ואסור ואני לא מצליחה להינות מהחברים אבל כאשר אנחנו לבד לא לוקח לה הרבה זמן להקשיב לי.
    מה אני יכולה לעשות כדי שאני לא אצא מכשפה ליד החברים ושנוכל להינות מהיציאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ליד חברים

שרון באומל
    14/12/2007

שלום טלי.
    אני מציעה לומר לביתך (כן, אני מודעת לכך שהיא בת שנה וחמש....) משהו בנוסח: "כשאנחנו הולכות לחבר, הרבה פעמים את לא מקשיבה למה שאני אומרת לך. זה מאוד קשה לי". אח"כ, הייתי מנסה לקבוע עימה מספר כללים אותם מיישמים בבית של חברים, כגון: לא להרביץ, כשאומרים שעוד מעט הולגים, אז מתארגנים להליכה וכו'. לומר לה שאם לא תוכל לעמוד בכללים תצטרכו ללכת, ואולי גם ליישם זאת מספר פעמים.
    בנוסף, אני מציעה לבדוק יותר לעומק את הפער בהתנהגות. יכול להיות שהיא מקרבת אותך אליה בעזרת ההתנהגות שלה אצל חברים, קרבה שחסרה לה כשאתם עם עוד אנשים. יכול להיות שזה משהו אחר. הייתי מנסה קצת לצפות בה ולנסות להבין.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו