מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מתורם אנונימיאור27/01/2011
שלום רב
ביתי בת שנתיים, נולדה מתרומת זרע.
ביומיים האחרונים כל הזמן אומרת אבא ואימא, או אבא ומסתכלת עליי במבט בוחן.
אני ובת זוגתי חיות ביחד כעשר שנים ומגדלות אותה ואת אחותה (מבת זוגתי) כאמהות לכל דבר.
כשהיא אומרת אבא ואימא , אני אומרת לה שיש אבא ואמא ולה יש אימא ומאמא.
אני מרגישה שעובר עליה משהו בעניין ולא מבינה מה ואיך להתמודד.
בזמן האחרון היא זורקת חפצים על הרצפה, מרביצה ובוכה מכל דבר שלא נותנים לה. אני תוהה אם זה עניין של גיל או משבר שעובר עליה בהקשר של אבא ואימא.
יש לציין שאחותה שקטנה ממנה בארבעה חודשים עדיין אינה מדברת ובזמן האחרון כל דבר שהיא רוצה להגיד יוצא לה להגיד אבא.. ברור לי שאלו ההברות שיש לתינוק שמנסה לדבר אך אני חוששת שזה מעלה לילדה הגדולה את הביטוי אבא יתר על המידה.
אשמח לרעיון איך כדאי לפעול וכן למעט אור לגבי ההתנהגות שלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתורם אנונימי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/01/2011אור שלום,
סביר להניח - דרך המידע שסיפקת בשאלתך - שהשאלות של בתך ותגובותיה מבטאות גם את התהליך ההתפתחותי של גיל שנתיים, שמאפיין את כל הילדים (סביב מרידות, גילויי זעם וכדומה), וכן את התחלת ההכרה שלה במבנה הייחודי של משפחתכן. במידה והילדה נמצאת במסגרת של פעוטון או גן, היא בוודאי מתחילה להיות חשופה לכך שיש ילדים שיש להם אבות. בקרוב חל יום המשפחה, וייתכן שהדבר גם הופך את הנושא לבולט יותר עבור בתך.
אני חושבת - גם מהיכרותי עם משפחות במבנים לא "מסורתיים" - שההסבר הפשוט ביותר הוא המתאים ביותר. בדיוק כפי שאמרת לה: אצלכן זה אמא ואמא, יש משפחות עם אמא ואבא, יש עם אבא ואבא, ויש משפחות של אמא וילדים בלבד. וכמובן, יש מקום לשאלות, תהיות וגם חרדה של הילדה מההבנה הזאת, שהן כולן טבעיות וצפויות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)