מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה שיקרה- מה עושים?רויטל28/01/2011
שלום,
ביתי בת העשר לקחה ללא ידיעתי ורשותי כחמישה ממתקים מהארון
כששבתי הביתה ראיתי אותה עם שוקולד על הפנים והידיים, לאחר ששאלתי מה אכלה אמרה שום דבר! רק אחרי שהראיתי לה במראה היא ציינה שסבתא נתנה לה שוקולד (למרות שזה לא נכון). לאחר מכן התיישבתי לידה , הזזתי את הכרית וראיתי 2 עטיפות חטיפים ריקות, הילדה הגיבה כמופתעת ושאין לה מושג איך זה הגיע. למחרת בבוקר השאירה 2 עטיפות ריקות נוספות מתחת למצעים של אחותה האמצעית. היא שאלה האם בעלי ואני הצלחנו לפתור את התעלומה- איך הגיעו העטיפות למיטה שלה?.
חמור בעיני ששיקרה לי בפעם הראשונה ואיננה מוכנה להודות . בנוסף היא מוכנה להוסיף חטא על פשע ולנסות להפיל את האשמה על אחותה.
כיצד להגיב? מה לעשות? ברור לי שלא צריך לעבור על סדר היום.
אשמח לקבל עצה.
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שיקרה- מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר29/01/2011שלום רויטל,
נדמה לי שבמקרה הזה השקר הוא לא העניין המרכזי. הילדה שיקרה באופן שמאוד קל לתפוס אותה.היא כאילו עשתה בכוונה כדי שיראו את זה. לדעתי היא רצתה לאותת משהו. ייתכן שהיא אוכלת ממתקים בסתר כדי לפצות את עצמה על כאב כלשהו, זה העניין שאליו צריך להתייחס כרגע בעיני ולא אל השקר. הילדה לדעתי מאותתת כרגע על מצוקה כלשהי, הייתי מניחה את עניין הממתקים והשקר בצד, ובודקת איתה מה קורה לה, בלי כעס, אלא מתוך רצון להבין מה קשה לה כרגע.
תקחי בחשבון, שאם הילדה עשתה את זה - יש לה מספיק אמון בכם שתבינו מה קורה ותתייחסו לדבר האמיתי, זו מחמאה בשבילכם. אם לא תתייחסו למצוקה ובמקום זה תעשו מהשקר עניין - זה פספוס של הניסיון שלה לתקשורת איתכם וזה רק יחמיר את התחושה שלה שהיא בודדה ואין לה דרך לדבר איתכם.
לכן לא הייתי מפספסת את ההזדמנות ומנסה ליצור אווירה חיובית ואמפתית כדי להבין מה קורה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)