הרגלי אכילה אצל ילדה בת שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרגלי אכילה אצל ילדה בת שנה וחצי
    רוית
    12/12/2007

שלום,
    אני אמא לילדה מקסימה בת שנה וחצי שבסה"כ היא ילדה טובה מאוד. הבעיה שלי היא בעניין האכילה. בכל ערב אני מנסה להכין לה ארוחת ערב מגוונת (פעם פסטה ופעם אורז וירקות ופעם סנדביץ' וכו') אבל ברב המקרים היא לא אוכלת כלום ורק משחקת עם האוכל - מפזרת אותו, דוחפת ומעיפה את הצלחת וכד'. אני נורא מתרגזת מזה מכיוון שאני שואלת אותה לפני כן אם היא רוצה לאכול והיא אומרת שכן ואני טורחת ומכינה ולא מספיק שהיא לא נוגעת בזה היא מזלזלת בזה. השאלה מה לעשות? לכעוס עליה (יש לציין שזה מכעיס אותי עד כדי "יציאה מהכלים") ואם כן אז איך להסביר לה שמה שהיא עושה זה לא תקין? או שפשוט לוותר ולזרוק את האוכל וזהו?
    אני מוכרחה לציין דבר נוסף, שאם הייתי מגישה לה רק פסטה בכל ערב היא היתה אוכלת את זה בלי בעיה ככל הנראה. אז האם לוותר מראש ולא לנסות להציע דברים אחרים אלא רק פסטה?
    ככל הנראה שהתסכול מזה שאני לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות שלה יוצר אצלי את הזעם הגדול שבסוף יוצא עליה בצעקות והיא מתחילה לבכות ואז אני נורא מצטערת. מן הסתם זה רק ההתחלה של בדיקת הגבולות ונכונות לי עוד המון התמודדויות לכן השאלה הגדולה היא איך הכי נכון להתנהג במצבים כאלה?

תודה רבה מראש
    רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי אכילה

שרון באומל
    14/12/2007

שלום רווית
    חבל ששולחן האוכל יהפך לשדה קרב. זה נכון שביתך נמצאת בדיוק בגיל של תחילת בדיקת הגבולות, ונראה לי שזה מה שהיא עושה. היא רוצה לראות עד כמה היא שולטת ובעלת כוח (כנגד תחילת ההבנה שלה את כוחה היחסי בעולם - קטנה, חלשה, עוד לא יודעת דברים....). לכן, קודם כל הייתי מציעה לך לחסוך מעצמך את המאמץ. אני חושבת שמה שמאוד מרגיז הוא שאנו, כהורים, נורא מתאמצים, והילד לא מקבל את המאמץ הזה ולא מעריך אותו. לכן, אם היא אוהבת פסטה, תכיני לה פסטה. אני מציעה להגיש לה יחד עם הפסטה, מיד פעם, עוד משהו כגון ירקות חתוכים, מרק וכו'. לא משהו שנעשה עם מאמץ, אלא משהו "שיש בבית", או שנעשה בכמה דק'. אני מבינה שאת רוצה ללמד אותה הרגלי אכילה נכונים, אבל בשיטה של עכשיו זה ישיג רק את ההיפך.
    בנוסף, את יכולה להזמין אותה, מפעם לפעם, להכין איתך משהו. היא יכולה לשבת על השיש, למשל, ולראות אותך חותכת סלט, או מקלפת ירקות. את יכולה להזמין אותה להשתתף בפעולות פשוטת, כגוןהוצאת עגבניות שרי מהגבעולים. כשילדים שותפים לתהליך הכנת המזון, הם הרבה יותר שמחים לאכול אותו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו