מציק מציק ומכה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מציק מציק ומכה.
    אמא
    30/01/2011

בני בן 5.5 מציק לילדים בגן ומכה אותם. שוחחנו איתו הרבה פעמים וזה לא עוזר. יש תקופות טובות יותר ופחות טובות. השבוע היה שבוע די קשה מבחינת אלימות בגן.
    יש לו המון חברים והוא די אהוב בגן כך זה נראה מכיוון שיש הרבה ילדים שרוצים לשחק איתו אחר הצהריים ןלבוא אליו.
    הבוקר כשהגיע לגן 2 ילדים שהיו שם לפניו התנגדו שישב לידם בטענה שהוא מציק להם. למרות שלא עשה להם דבר. הוא נעלב ואמרתי לו בסוד שלא יתייחס ושיתעלם.
    אמרתי לו שיש לו הרבה חברים אחרים שאהובים אותו ושמשחקים איתו ושלא יקח ללב.
    אך הוא אמר שאין לו חברים. הגננת טוענת שהוא אחד המקובלים בגן אך נושא האלימות הוא פוגע בו, והוא נענש על כך.
    יש לציין שלאחותו בת השנתיים גם מציק לעיתים וגם היא מציקה לו אך הוא אינו מעיז להכות אותה. בבית אנחנו מאוד מקפידים על נושא האלימות ולא מאפשרים זאת.
    שאלתי היא כיצד אוכל לעזור לו ולהרים אותו אחרי שהעליבו אותו בגן חבריו? אני לא רוצה שיהיה לו דימוי עצמי נמוך. מה אוכל לומר לבני במצבים כאלו. ילדים מעליבים לעיתים ופוגעים אני יודעת ולא אוכל למנוע את זה ממנו, אך האם אוכל לעזור לו רגשית להתמודד עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציק מציק ומכה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציק מציק ומכה. - תגובה

סמדר ריינר
    30/01/2011

שלום לך,
    אני אגיד לך את האמת, תגובתך לילד לא כל כך ברורה לי. מצד אחד את יודעת שהוא מתנהג באלימות, אך כשילדים מגיבים על כך את מתייחסת אליו כאילו הוא הקורבן. באופן הזה את מבלבלת אותו, ולא מלמדת אותו שיש קשר בין סיבה לתוצאה ויש מחיר להתנהגות שלו. מה זאת אומרת הילדים לא רצו לשבת לידו למרות שהוא לא עשה להם כלום? ייתכן מאוד שיש להם נסיון לא טוב לשבת לידו, והם כבר יודעים וזוכרים שזה עלול להיגמר בהצקה גם אם באותו רגע הוא עדיין לא הציק, ילדים בגיל הזה כבר מסוגלים לזכור דברים כאלה ולהסיק מסקנות ובהחלט מותר להם להגן על עצמם ולנסות להימנע ממצבים שזכור להם שיכולים לפגוע בהם.
    המסר שאת צריכה להעביר לו הוא לא שהוא מסכן והילדים לא בסדר ויש ילדים אחרים, אלא הוא צריך להבין שזה המחיר שהוא משלם על הצקה, ואם לא יציק ילדים לא יירתעו ממנו.
    את זה לא הייתי עושה באותו רגע, ולא ליד הילדים, אלא אחר כך, אולי בבית, מזכירה לו את האירוע וחושבת איתו ביחד איך להתנהג להבא כדי לא להרגיש שוב את העלבון הזה.
    בינתיים, אין לא כל כך סיבה להפסיק להיות אלים כי לא ברור לו המחיר שהוא משלם על כך, וגם כשהוא משלם מחיר את מטשטשת לו את הקשר למעשיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו