מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי התנהגות בבת 8הילה30/01/2011
יש לי ילדה בת 8 וילד בן 4 רוב הזמן הם משחקים מאוד יפה ובשיתוף פעולה , בחודשים האחרונים הילדה קצת שינתה את ההתנהגות שלה גם אליי וגם לאחיה , היא חסרת סבלנות לעיתים קרובות היא רוב הזמן עונה ",לא רוצה" אם זה בהתארגנות של הבוקר או בעשיית שיעורים או בזמן מקלחת .
אני מדברת איתה המון ומסבירה לה שאני מצפה ממנה לשנות את התנהגות שלה וכשאני מבקשת ממנה משהו אני מצפה שתעשה זאת ולא תתווכח איתי כל פעם .
האם זה איזה גיל התבגרות מוקדם? או שמבלי לשים לב היא מחפשת יותר את תשומת הלב שלי?
אציין כי יש לה הכל ולרוב היא מקבלת מה שהיא רוצה אני גם משתדלת לשבח אותה בכל דבר ולשתף אותה בהמון דברים
אבקש הכוונה האם אני צריכה להנהג אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות בבת 8 - תגובה
סמדר ריינר31/01/2011שלום הילה.
אם הילדה שינתה את התהנגותה לאחרונה כדאי לחשוב האם קרה משהו לאחרונה במשפחה או בבית הספר שגרם לכך.
מעבר לזה, לא הבנתי למה הכנוונה שאת מציינת שאת משתפת אותה בהמון דברים. באיזה דברים למשל? ייתכן שאת משתפת אותהיותר מיד באופן שמערער את הגבולות בין מבוגר לילד. אם זה כך היא גם נחשפת לחומר שהוא לא עניינה, וזה עלול להזיק לה, וגם היא מתבלבלת - אם היא מספיק מבוגרת כדי לשתף אותה בדברים האלה זה אומר שהיא כבר גדולה, למה אחר כך היא שוב צריכה לקבל ממך הוראות?
תנסי לחשוב אם הדברים מדברים אלייך, ואם לא אולי כדאי לפנות לייעוץ כדי לבדוק יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגותלילדה בת 8
הילה31/01/2011תודה סמדר, כשאמרתי שאני משתפת אותה התכוונתי לרגשות שלי ולאיך אני מרגישה כשהיא לא מקשיבה לי או מתחצפת אליי , שאני רוצה שנהיה חברות ושלא נעים לי לכעס עליה. ממש לא דברים "כבדים"
לגבי בית הספר היא באמת בחודש האחרון עברה מקום ליד בן שבוא גם שכן שלנו והם משחקים ביחד לפעמים - אולי זה גורם הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגותלילדה בת 8 - תגובה
סמדר ריינר31/01/2011שלום הילה,
אני לא יודעת אם הילד שעברה לשבת לידו הוא גורם הבעיה. אלא אם כן מדובר בילד ממש קשה, מתעלל ומציק - לא נראה לי שזו הבעיה.
לגבי נושא השיתוף שאת משתפת אותה, ייתכן שהבעיה בסמכות ההורית שלך. את לא אמרוה לשתף אותה במה זה גורםלך להרגיש את אמרוה לדבר אליה באותם רגעים בטון סמכותי וקצר, את לא חברה שלה, ומה שאת מרגישה זה לא הנושא באותם רגעים. יש רגעים שבהם כדילשים גבול חשוב להיות מאוד נחרצים וברורים, לא להכנס להסברים ארוכים, משא ומתן, התחננות וכו' כי הילדים מפרשים זאת כחולשה שלך באותו רגע. את לא אמורה להיות שיוויונית איתם ודמוקרטית, יש רגעים שבהם ילד צריך להרגיש את החוזק של ההורה, לא את השיתוף והרגשות, אלה לא רלוונטים ברגע שצריך סמכות הורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)