עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה
    אמא
    30/01/2011

ילדתי בת 7, בכיתה א' ילדה אדישה וחולמנית מטבעה. בתחילת השנה כנדרשה להעביר מסרים ודפי הודעות הייתה שוכחת רבות אך היום המצב יותר טוב.
    הבעייתיות והשאלה היא לגבי מצב שבו היא לא מבינה דרך אמירה מה היא צריכה לעשות, לדוגמא: "הספריה שלך לא מסודרת", היא לא תבין מיידית שהיא צריכה לסדר אותה אלא יעברו דקות אחדות עד שאבקש מפורשות ואזכיר את שאמרתי בתחילה. או שצריך להזכיר לה פעמים רבות בקשות אליה. כאשר נשלחת ל"משימה" ביתית אחת, כל דבר קטן יסיח את דעתה והיא לא תשוב לבצע את הראשונה, כמו להחזיר דבר למקומו או למצוא דבר שהניחה.
    אני מבקשת עזרה כיצד להתנהג באלו טונים/שיטות לפנות אליה? לציין, כי בנתיים בלימודים משתדלת מאוד ומשיגה תוצאות אך קשה לה הריכוז/עבודות של תרגול וחיזוק החומר. המורה שהיא טוענת שהיא בסדר גמור בכיתה. לפני תחילת השנה חשבתי לערוך אבחון להפרעות קשב אך בנתיים המורה "צוחקת" עליי ואומרת שהיא נורמטיבית ובנתיים היא הבחינה בשום חריגה. אודה לעצה בהקדם, איני יודעת כיצד לנהוג, הדבר מטריד אותי ולעיתים אני מתרגזת, ודאי אני טועה בתגובתי ועל כן אבקש עצה מקצועית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה - תגובה

סמדר ריינר
    31/01/2011

שלום לך,
    אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת האם זו חולמנות או שזו דרישה שלך לתפקוד שלא תואם גיל (זה טבעי לגמרי שילדים בגילה א' עדיין ישכחו להעביר דברים) או אפילו תחושה שלה שיותר מדי חודרים אליה ומפעילים אותה, ולכך היא מתנגדת התנגדות שקטה.
    תנסו קצת להרפות ממנה ולהיות קשובה לקצב שלה. היא לא חייבת לסדר את הספריה בדקה שאת אומרת לה, ובכלל, זו הספריה שלה מותר לה להתארגן שם איך שנוח לה.
    אם בכלל זאת את לא שקטה, אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו