מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצהאמא30/01/2011
ילדתי בת 7, בכיתה א' ילדה אדישה וחולמנית מטבעה. בתחילת השנה כנדרשה להעביר מסרים ודפי הודעות הייתה שוכחת רבות אך היום המצב יותר טוב.
הבעייתיות והשאלה היא לגבי מצב שבו היא לא מבינה דרך אמירה מה היא צריכה לעשות, לדוגמא: "הספריה שלך לא מסודרת", היא לא תבין מיידית שהיא צריכה לסדר אותה אלא יעברו דקות אחדות עד שאבקש מפורשות ואזכיר את שאמרתי בתחילה. או שצריך להזכיר לה פעמים רבות בקשות אליה. כאשר נשלחת ל"משימה" ביתית אחת, כל דבר קטן יסיח את דעתה והיא לא תשוב לבצע את הראשונה, כמו להחזיר דבר למקומו או למצוא דבר שהניחה.
אני מבקשת עזרה כיצד להתנהג באלו טונים/שיטות לפנות אליה? לציין, כי בנתיים בלימודים משתדלת מאוד ומשיגה תוצאות אך קשה לה הריכוז/עבודות של תרגול וחיזוק החומר. המורה שהיא טוענת שהיא בסדר גמור בכיתה. לפני תחילת השנה חשבתי לערוך אבחון להפרעות קשב אך בנתיים המורה "צוחקת" עליי ואומרת שהיא נורמטיבית ובנתיים היא הבחינה בשום חריגה. אודה לעצה בהקדם, איני יודעת כיצד לנהוג, הדבר מטריד אותי ולעיתים אני מתרגזת, ודאי אני טועה בתגובתי ועל כן אבקש עצה מקצועית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
סמדר ריינר31/01/2011שלום לך,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת האם זו חולמנות או שזו דרישה שלך לתפקוד שלא תואם גיל (זה טבעי לגמרי שילדים בגילה א' עדיין ישכחו להעביר דברים) או אפילו תחושה שלה שיותר מדי חודרים אליה ומפעילים אותה, ולכך היא מתנגדת התנגדות שקטה.
תנסו קצת להרפות ממנה ולהיות קשובה לקצב שלה. היא לא חייבת לסדר את הספריה בדקה שאת אומרת לה, ובכלל, זו הספריה שלה מותר לה להתארגן שם איך שנוח לה.
אם בכלל זאת את לא שקטה, אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)