מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיטת חינוך בגןאמא13/12/2007
בני בן 3 וחודשיים ילא חכם להפליא מדבר מגיל שנה ומפותח מאוד לגילו.
בני הוא ילד בעל דמיון מפותח מאוד מגיל מאוד קטן הוא תמיד העדיף את משחקי הדמיון מאשר הרכבת פאזלים ומשחקי קופסא מה שאופייני לגילו היום.
הוא שוהה בגן עירייה ואני מתלבטת אם טוב לו שם.
יום אחד הגננת הראתה לי עבודת יצירה שעשה , עבודה יפיפיה , לדברי הגננת הוא עשה את העבודה לאחר שכנועים והיה לה קשה לשכנע אותו לשבת ולעבוד.
אני הייתי רוצה שלא "יכפו" על בני לעשות עבודות כשהוא לא מעוניין ולא ינסו ללחוץ או לשכנע אותו כי דברים כאלו באים מבפנים.
בבית הוא משחק גם בפאזלים ואני נותת לו המון חופשיות ונותת לו את חופש הבחירה להחליט מה בא לו לעשות.
אך דעתי חלוקה , כי אולי הוא כן צריך ללמוד שלפעמים צריך ללמוד גם דברים אחרים. לטענת הגננת מבחינת בני הוא יכול לשבת כל היום עם משחקים בבובות וכל מיני משחקי דימיון ובגן יש זמן לכל דבר ובאיזה שהוא מקום לוחצים אותו גם לעשות דברים שלא כל כך מתחשק לו כרגע.
שאלתי היא האם זהו הגיל בו צריך כבר ללמד אותו שיש זמן לכל דבר ולפעמים עושים דברים שלא בא לך לעשות או שהמסגרת פשוט לא מתאימה לו ועליי להחליף את מסגרתו למסגרת עם חינוך יותר פתוח בו לא קובעים לילדים מה צריך לעשות ומתי?
מה דעתך? אני אובדת עצות ואני מרגישה על בני שאיננו אוהב ללכת לגן בגלל זה , הוא אומר שאינו רוצה ללכת לגן מספר רב פעמים ואינו ברור כשהוא מנסה להסביר מדוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת חינוך בגן
שרון באומל14/12/2007שלום לך.
גיל 3 הוא גיל בו ילד מפתח את המהות הפנימית האמיתית שלו. זה גיל בו משחק סימבולי (כפי שאת מתארת) הוא מאוד חשוב ומאוד מפתח, וילדים שקועים בו וזה נהדר!!!!!!! זה גם מצביע על עולם פנימי מאוד עשיר. אם את יכולה לדבר עם הגננת על גילו הצעיר, ועל כך שאת מעדיפה שהוא יעשה את הדברים אחריהם הוא נמשך, וכן, לומר לה מילה או שתיים לגבי חשיבותו של המשחק הסימבולי, כדאי לעשות זאת. אם לא, הייתי שוקלת מעבר גן במקרה זה. אם הוא מוכרח לעשות בגן דברים שהוא לא רוצה, זה רק ישניא עליו את הדברים הללו. יש היום מספיק גנים העובדים בגישה "הזורמת" והילדים נהנים מהמסגרת ומתפתחים בה נפלא.
לגבי הילד, בלי קשר למה שתחליטי, הייתי משקפת את המצב בגן. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "שמעתי שבגן שלך מכריחים אותך לעשות, לפעמים, דברים שאתה לא רוצה כמו לצייר ציור כשאתה רוצה לשחק בקוביות. הרבה פעמים כשמכרחים מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה זה גורם לו להרגיש מבולבל ועצוב".
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)